Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Nokia“ užkasė karo kirvį po „Apple“ pinigais

„Nokia“ ir „Apple“ nusprendė užkasti karo kirvį ginče dėl patentų – įmonės sudarė bendradarbiavimo susitarimą ir sutarė, kad JAV technologijų milžinė Suomijos grupei sumokės tam tikrą pinigų sumą, kurios dydis neatskleidžiamas.
„Apple“ logotipas
„Apple“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sureguliavusios ginčą dėl intelektinės nuosavybės, įmonės „iš ... priešų teisme taps verslo partneriais“, pareiškė „Nokia“ teisės reikalų direktorė Maria Varsellona.

Po ilgų nesutarimų metų 2011 metais „Nokia“ ir „Apple“ pasirašė licencinį susitarimą. Tačiau pernai gruodį Suomijos grupė, kadaise buvusi didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja, pasiskundė, kad „Apple“ naudoja „Nokia“ technologijas daugelyje produktų, tačiau už tai nemoka.

Todėl „Nokia“ pareiškė ieškinius Vokietijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Konkrečiai ginčas buvo susijęs su 32 inovacijų patentais, susijusiais su ekranais, vartotojo sąsaja, programine įranga ir kt.

Pagal antradienį pasiektą susitarimą dviejų įmonių santykiai vėl taps stabilūs ir „Nokia“ „Apple“ suteiks tam tikrus tinklo infrastruktūros produktus ir paslaugas“, rašoma įmonių pranešime.

Be to, „Nokia“ ir „Apple“ vadovai reguliariai rengs susitikimus – taip bus užtikrinta, kad įmonių santykiai būtų veiksmingi ir naudingi susitarimo šalims ir jų klientams“.

Finansinės susitarimo sąlygos nebuvo atskleistos. Tačiau Suomijos grupė patvirtino, kad „susitarimo galiojimo laikotarpiu gaus papildomų įplaukų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius