Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Nokia“ užkasė karo kirvį po „Apple“ pinigais

„Nokia“ ir „Apple“ nusprendė užkasti karo kirvį ginče dėl patentų – įmonės sudarė bendradarbiavimo susitarimą ir sutarė, kad JAV technologijų milžinė Suomijos grupei sumokės tam tikrą pinigų sumą, kurios dydis neatskleidžiamas.
„Apple“ logotipas
„Apple“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sureguliavusios ginčą dėl intelektinės nuosavybės, įmonės „iš ... priešų teisme taps verslo partneriais“, pareiškė „Nokia“ teisės reikalų direktorė Maria Varsellona.

Po ilgų nesutarimų metų 2011 metais „Nokia“ ir „Apple“ pasirašė licencinį susitarimą. Tačiau pernai gruodį Suomijos grupė, kadaise buvusi didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja, pasiskundė, kad „Apple“ naudoja „Nokia“ technologijas daugelyje produktų, tačiau už tai nemoka.

Todėl „Nokia“ pareiškė ieškinius Vokietijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Konkrečiai ginčas buvo susijęs su 32 inovacijų patentais, susijusiais su ekranais, vartotojo sąsaja, programine įranga ir kt.

Pagal antradienį pasiektą susitarimą dviejų įmonių santykiai vėl taps stabilūs ir „Nokia“ „Apple“ suteiks tam tikrus tinklo infrastruktūros produktus ir paslaugas“, rašoma įmonių pranešime.

Be to, „Nokia“ ir „Apple“ vadovai reguliariai rengs susitikimus – taip bus užtikrinta, kad įmonių santykiai būtų veiksmingi ir naudingi susitarimo šalims ir jų klientams“.

Finansinės susitarimo sąlygos nebuvo atskleistos. Tačiau Suomijos grupė patvirtino, kad „susitarimo galiojimo laikotarpiu gaus papildomų įplaukų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius