-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ ketina gaminti planšetinį kompiuterį

Lyderės pozicijas mobiliųjų telefonų rinkoje prarandanti suomių kompanija „Nokia“ skelbia ketinanti pagaminti planšetinį kompiuterį.
„Windows 8“ pristatymo akimirka
„Nokia“ planšetiniame kompiuteryje veikiausiai būtų naudojama „Windows 8“ operacinė sistema. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisant prastos finansinės situacijos ir krentančio populiarumo, kompanijos sprendimas pereiti prie „Windows Phone“ galėjo būti teisingas. Pirmieji rezultatai nėra prasti – „Nokia“ pardavė virš 1 mln. „Lumia“ prekės ženklu pažymėtų išmaniųjų telefonų, kurie naudoja „Windows Phone“.

Negana to, „Nokia“ generalinis direktorius Stephenas Elopas užsimena, kad kompanija svarsto galimybę ateityje išplėsti mobiliųjų įrenginių segmentą. Į planšetinių kompiuterių rinką ji veikiausiai žengs kartu su „Microsoft“, rašo Mashable.com.

Pernai „Nokia“ Prancūzijos padalinio vadovas Paulas Amsellemas buvo užsiminęs, esą kompanija kuria planšetinį kompiuterį, kuriame bus naudojama „Windows 8“ operacinė sistema. Tačiau vėliau jis savo žodžius paneigė sakydamas, kad jie buvo „paimti iš konteksto“.

O kol kas „Nokia“ visą dėmesį koncentruoja į išmaniuosius telefonus ir ypač – JAV rinką. Anot S.Elopo, mobiliojo ryšio tiekėjai su nekantrumu laukia „trečiosios alternatyvos“, kuri sudarytų konkurenciją telefonui „iPhone“ ir „Android“ įrenginiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius