Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ sudarė patentų licencijų sutartį su „Apple“

Pasaulinė mobiliųjų telefonų lyderė „Nokia“ pasirašė sutartį su JAV bendrove „Apple“ dėl patentų licencijų suteikimo, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nokia „Apple“

Pagal šį susitarimą „Apple“ sumokės suomių kompanijai „Nokia“ už naudojamus patentus, o tarp bendrovių kilę teisiniai ginčai bus užbaigti – „Nokia“ ir „Apple“ atsiims savo skundus, pateiktus JAV Tarptautinės prekybos komisijai.

Sutarties finansinėje dalyje numatyta, kad bendrovė „Apple“ atliks vienkartinį mokėjimą ir taip pat sutarties galiojimo laikotarpiu nuolat mokės bendrovei „Nokia“ honorarus už suteiktas licencijas. Plačiau sutarties detalės nėra atskleidžiamos.

„Džiaugiamės, kad „Apple“ įsiliejo į augančias „Nokia“ patentų licencijų vartotojų gretas, – sakė „Nokia“ prezidentas ir vykdomasis direktorius Stephenas Elopas. – Šis susitarimas atspindi, kad „Nokia“ yra sukūrusi vertingą patentų portfelį ir skatina mus pačius toliau plėtoti licencijų pardavimo galimybes mobiliųjų komunikacijų rinkoje.“

Per pastaruosius du dešimtmečius „Nokia“ į tyrimus ir plėtrą investavo apie 43 mlrd. eurų (148 mlrd. litų) bei sukūrė didžiausią ir plačiausią mobiliojoje industrijoje intelektinės nuosavybės teisių portfelį, kuriame yra per 10 tūkst. patentų šeimų.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad šis susitarimas su „Apple“ taip pat turės teigiamą finansinę įtaką „Nokia“ planuotam 2011 m. antrojo ketvirčio rezultatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius