Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Norvegijos telekomunikacijų operatorė atsisakė „Huawei“ paslaugų diegiant 5G tinklą

Norvegijos telekomunikacijų operatorė „Telenor“ penktadienį pareiškė, kad šalies 5G ryšio tinklą plėtos Švedijos bendrovė „Ericsson“, o ne Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“, tiekusi įrangą norvegų dabartiniam 4G tinklui.
„Huawei“ logotipas
„Huawei“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Toks sprendimas buvo priimtas, kai Norvegijos žvalgybos tarnyboms perspėjo, kad „Huawei“ palaiko su Kinijos per vyriausybe pernelyg glaudžius ryšius, antrindamos JAV raginimams savo sąjungininkėms uždrausti „Huawei“ vystyti ateities tinklus. Vašingtonas nerimauja, kad tai galėtų padėti Pekinui veiksmingiau rinkti žvalgybos duomenis.

„Rinkdamiesi tiekėją radijo prieigos tinklui, atsižvelgėme į tokius svarbius veiksnius kaip techninė kokybė, gebėjimas atnaujinti ir modernizuoti tinklą, komercinės sąlygos, taip pat atlikome išsamų saugumo vertinimą“, – sakė „Telenor“ vykdomasis direktorius Sigve Brekke (Sigvė Brekė).

„Remdamiesi išsamiu ir visapusišku vertinimu, nusprendėme pasirinkti naują partnerį šiam svarbiam technologijų pokyčiui Norvegijoje“, – nurodė jis pareiškime.

„Telenor“ pažymėjo, kad jo tinklo modernizavimas užtruks nuo ketverių iki penkerių metų. Tuo laikotarpiu bendrovė tebenaudos „Huawei“ įrangą „4G tinklui prižiūrėti, taip pat jam atnaujinti iki 5G aprėpties kai kuriuose Norvegijos rajonuose“.

Telekomunikacijų ekspertai laiko „Huawei“ 5G įrangos lydere tiek technologijų, tiek kainų atžvilgiu.

Su „Huawei“ atstovu Norvegijoje nepavyko susisiekti.

Skandinavijos šalys turėtų pradėti statyti itin greitus 5G tinklus kitais metais.

„Telenor“ turi daugiau nei 180 mln. mobilaus ryšio abonentų Šiaurės Europoje ir Pietryčių Azijoje.

Spalį prie 5G technologijų pereinanti Švedijos operatorė „Telia“ taip pat pasirinko „Ericsson“, o ne „Huawei“ paslaugas.

Tuo tarpu „Huawei“ ne kartą teigė, kad nebendradarbiauja su Kinijos specialiomis tarnybomis ir laikosi visų tarptautinių saugumo standartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius