-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Novero Solana“: neįprastas nešiojamasis–planšetinis kompiuteris

Kompanija „Novero“, matyt, įkvėpta „Dell“ sukurto „Inspiron Duo“ idėjos, pristatė mobilųjį įrenginį „Solana“, kuris ne tik apjungia nešiojamąjį ir planšetinį kompiuterį, tačiau vienu metu leidžia naudotis „Windows 7“ ir „Google Android“ operacinėmis sistemomis.
Planšetinio ir nešiojamojo kompiuterio hibridas „Novero Solana“
Planšetinio ir nešiojamojo kompiuterio hibridas „Novero Solana“ / „Novero“ nuotr.

Įdomu tai, kad ši vokiečių kompanija dar 2008 metais pakeitė veiklos kryptį iš „Nokia“ padalinio, užsiimančio sprendimais, skirtais automobilių industrijai.

9,7 colio įstrižainės sensorinio ekrano raiška siekia 1024 x 768 tšk., palaikoma daugiataškio lietimo technologija, ekranas gali vartytis 180 laipsnių kampu, o tai leidžia kompiuterį paversti planšete. Ekrano rėmelis pagamintas iš magnio, todėl tai suteikia kompiuteriui tvirtumo, nors jis sveria vos 1,3 kg.

Aparatinės dalies pagrindą sudaro dviejų branduolių „Intel Atom N2600“ 1,6 GHz taktinio dažnio procesorius, 2 gigabaitai operatyvios atminties, o SSD kaupiklio talpa, priklausomai nuo modelio, siekia 32–128 GB.

Taip pat įdiegta 3 mln. tšk. vaizdo kamera, apšvietimo daviklis, akselerometras ir du garsiakalbiai, adapteriai 3,5G (HSPA+), „Bluetooth 2.1“, „Wi-Fi 802.11“ ryšio palaikymui, dvi USB ir viena HDMI jungtis, „microSD“ kortelių skaitytuvas bei lizdas SIM kortelei, mikrofono ir ausinių jungtys. Įrenginio matmenys yra 278 х 225 х 21,5 milimetro.

„Novero Solana“ prekyboje pasirodys jau antrojo ketvirčio pradžioje. Kaina su 64 GB kaupikliu sieks 699 dolerius (apie 1820 Lt). Ateityje „Windows 7“ bus pakeista naujausia „Microsoft“ operacine sistema „Windows 8“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius