Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nustatytas lustų pažeidžiamumas kelia nerimą dėl duomenų saugumo

Neseniai nustatytas kompiuterių lustų pažeidžiamumas trečiadienį sukėlė nerimą, jog įsilaužėliai gali prieiti prie jautrių duomenų daugelyje kompiuterinių sistemų. Tačiau technologijų kompanijos rizikos nesureikšmina.
„Intel“
„Intel“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV technologijų milžinė „Intel“ trečiadienį išplatino pareiškimą po serijos tyrėjų nuogąstavimų, jog tokia spraga sukuria galimybę, jog kompiuteriuose ir tinkluose privačiai saugomi duomenys gali nutekėti.

„Intel“ taip pat pavadino netiksliais pranešimus, kad tokia spraga yra susijusi tik su jos gaminamais produktais. „Intel“ vadovas Brianas Krzanichas CNBC sakė, kad „iš esmės visi šiuolaikiniai bet kur pritaikyti procesoriai naudoja procesą, vadinamą „prieigos atminimi“, kurį aptiko „Google“ tyrėjai, neskelbę šios informacijos, kol kompanijos ieško sprendimo būdo.

Tuo tarpu „Google“ paskelbė savo saugumo tyrėjų išvadas anksčiau, nes pastaruoju metu spaudoje pasirodė nemažai informacijos.

Nepriklausomas technologijų analitikas Jackas Goldas sakė bendravęs su „Intel“, AMD ir „ARM Holdings“ atstovais šiuo klausimu, ir jie pabrėžė, kad problema yra per daug išpūsta.

Tyrėjai nustatė „rimtų saugumo spragų“ įrenginiuose su „Intel“, AMD ir ARM lustais ir su jais susijusiose operacinėse sistemose. Jie teigia, kad pasinaudojusi šia spraga „neautorizuota šalis gali perskaityti jautrios informacijos sistemos atmintyje, kaip slaptažodžiai, kodavimo raktai“.

„Kai tik mes sužinojome apie šią naują spragą, mūsų saugumo ir produktų kūrimo komandos mobilizavosi, kad apsaugotų „Google“ sistemas ir mūsų vartotojų duomenis, – skelbiama „Google“ tinklaraštyje. – Mes atnaujinome mūsų sistemas ir susijusius produktus, kad apsisaugotume nuo išpuolių. Taip pat bendradarbiaujame su kompiuterinės ir programinės įrangos kūrėjais, kad padėtume jiems apsaugoti vartotojus ir platesnį tinklą.“

„Intel“ taip pat pranešė bendradarbiaujanti su konkurentėmis AMD ir „ARM Holdings“, kuriančiomis sistemas mobiliems įrenginiams, bei kompiuterinių operacinių sistemų kūrėjams, kad „greitai ir konstruktyviai sukurtų šios problemos sprendimo būdą viso sektoriaus mastu“.

Nepriklausomas technologijų analitikas Jackas Goldas sakė bendravęs su „Intel“, AMD ir „ARM Holdings“ atstovais šiuo klausimu, ir jie pabrėžė, kad problema yra per daug išpūsta.

„Tai nėra kažkoks „Intel“ lustų brokas. Taip veikiai visi lustai“, – sakė jis.

„Microsoft“ skelbia neturinti informacijos apie kokį nors duomenų nutekėjimo atvejį, tačiau „išleidžiame saugumo atnaujinimus, kad apsaugotume „Windows“ vartotojus“.

O AMD atstovas sakė, kad dėl AMD procesorių sandaros skirtumų „mes manome, kad šiuo metu AMD produktais kylanti grėsmė yra beveik nulinė“.

Tuo tarpu kai kurie ekspertai anksčiau šią savaitė pareiškė, kad bet koks šios problemos sprendimo būdas gali sulėtinti kompiuterinių sistemų veikimą 30 proc. ir daugiau. Tačiau „Intel“ pareiškė, kad tokie nuogąstavimai yra perdėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius