Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Oracle“ Lietuvoje atidaro pirmąjį programuotojų centrą

„Oracle“ Lietuvoje atveria pirmąjį programuotojų centrą, kuris veiks Kaune, ir ieško naujų talentų, pasirengusių dirbti strateginėse kibernetinio saugumo ir debesijos infrastruktūros srityse, rašoma įmonės pranešime spaudai.
„Oracle“
„Oracle“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žengti šį žingsnį korporaciją „Oracle“ paskatino visoje Europoje augantis naudojimasis debesų kompiuterija ir didėjantis verslo poreikis susirasti strateginius partnerius, galinčius užtikrinti įmonių turimų tinklų ir IT infrastruktūros išskirtinį saugumą.

„Oracle“ įsigijo sėkmingą lietuvišką startuolį „Zenedge“

Kaip buvo skelbta anksčiau, šių metų kovo 5 d. „Oracle“ užbaigė lietuviškos įmonės „Zenedge“ – sėkmingo startuolio, teikiančio inovatyvius saugumo sprendimus – įsigijimo procesą. Ankstesnis įmonės pavadinimas „Zenedge Cybersecurity Suite“ keičiasi į „Oracle Web Application Security“, o pati įmonė tampa „Oracle Cloud Infrastructure“ (toliau OCI) verslo dalimi.

Pagrindinė įmonės programuotojų komanda įsikūrusi Kaune ir neseniai įsiliejo į „Oracle“ organizaciją. Po sėkmingos integracijos „Oracle“ atveria pirmąjį programuotojų centrą Lietuvoje ir tęsia komandos plėtrą bei talentingiausių specialistų paiešką tiek Kaune, tiek Vilniuje.

Plės programuotojų komandą Kaune ir Vilniuje

Kaip rodo tyrimai, poreikis debesų kompiuterijos sprendimams auga pasauliniu mastu: beveik 40 proc. įmonių teigia, kad būtent ši sritis yra jų pagrindinis prioritetas 2018 metais. Tačiau pastebima, kad tikrajai debesų kompiuterijos plėtrai kritinės reikšmės turės saugumas, atitikimas reikalavimams ir prieinamumas.

„Oracle“ įsitikinimu, turime puikių galimybių prisidėti prie Kauno, kaip vieno iš pagrindinių Baltijos šalių technologijų centro, plėtros, ypač kibernetinio saugumo srityje. Čia yra daug aukštos kvalifikacijos specialistų ir sėkmingai bendradarbiaujama su Lietuvos universitetais. Mes plėsime komandą toliau, susitelkdami ties programinės įrangos kūrimu ir saugumo užtikrinimu, o per ateinančius metus toliau stiprinsime komandą tiek Kaune, tiek Vilniuje,“ – sako Leonas Kupermanas, „Oracle Cloud Infrastructure“ (OCI) viceprezidentas saugumo sprendimams.

Ne tik kuria sprendimus, bet ir teikia nuolatinę priežiūrą

Sudėtingomis ir nuolat augančių kibernetinių grėsmių sąlygomis OCI „Web Application Security“ (toliau WAS) paslaugos suteikia IT profesionalams įrankius ir žinias, kaip išmaniai apsaugoti įmonių tinklapius, sistemas ir naudojamą programinę įrangą. Platforma pagrįsta adaptuotu mašininiu mokymusi (angl. adaptive machine learning) ir automatinėmis sistemomis, leidžiančiomis proaktyviai atremti prieš organizacijas nukreiptas kibernetines atakas.

Šalia pagrindinės veiklos – WAS programinės įrangos – paslaugų teikimą nuolatiniu 24x7x365 režimu prižiūri Lietuvoje esanti saugumo sprendimų profesionalų komanda, kuri užtikrina klientų pradinį instruktavimą, nuolatinį kibernetinių rizikų stebėjimą, nustatymų priežiūrą ir pakeitimus, taip pat reagavimą į klientams gresiančias saugumo rizikas.

„Džiaugiuosi, kad „Oracle“ sėkmingai plečiasi Baltijos šalyse. Tai, kad ypatingos kvalifikacijos programuotojų komanda dirbs čia, atneš naudos tiek mūsų klientams, tiek visam IT sektoriui. Tikiu, kad „Zenedge-Oracle“ sėkmės istorija bus puikus motyvuojantis pavyzdys visai startuolių bendruomenei“, – sako Andrius Skunikas, „Oracle Baltics“ pardavimų vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius