-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kas galbūt padėjo FTB nulaužti „iPhone“

Galimai paaiškėjo paslaptingas Federalinio tyrimų biuro (FTB) pagalbininkas bandant apeiti teroristo naudoto telefono „iPhone 5c“ apsaugą ir pasiekti jame esančius duomenis. Ir tai tikrai ne JAV nacionalinio saugumo agentūra.
FTB emblema
FTB emblema / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad programinę įrangą kurianti Izraelio bendrovė „Cellebrite“ pasiūlė FTB savo pagalbą atrakinant teroristo naudotą „iPhone“. Anot vietinio laikraščio „Yedioth Ahronoth“, jei šiai Izraelio bendrovei pavyks apeiti „iPhone“ apsaugą, FTB daugiau nebereikės „Apple“ pagalbos.

„Apple“ ir FTB kova

„iPhone“ gamintoja ir FTB jau keletą savaičių kovoja teisme dėl „Apple“ galimybės sukurti teisėsaugai skirtą operacinę sistemą, kuri padėtų pasiekti telefone esančius duomenis. „Apple“ atsisakė vykdyti tokį reikalavimą dėl to, kad tai pažeistų bendrovės klientų saugumą ir teisę į privatumą.

„Reuters“ skelbia, kad FTB ir „Cellebrite“ atstovai atsisakė pakomentuoti šią situaciją apie galimą bendradarbiavimą. Tačiau „Twitter“ vartotojas Zenas Albatrose’as skelbia atradęs 15 tūkst. JAV dolerių vertės kontraktą tarp FTB ir minėtos Izraelio bendrovės.

Posėdis dėl „Apple“ bendradarbiavimo su FTB pastarosios prašymu yra nukeltas iki balandžio 5 dienos, kuomet „fedai“ turės raportuoti apie pažangą „nulaužinėjant“ „iPhone“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius