-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirodė galutinė „Internet Explorer 9“ versija

Programinės įrangos kūrėja bendrovė „Microsoft“ šiandien paskelbė apie naršyklės „Internet Explorer 9“ galutinės versijos pasirodymą. Naujoms „Internet Explorer 9“ funkcijoms savo tinklalapius jau pritaikė daugiau nei 250 populiariausių pasaulyje portalų. Parsisiųsti galutinę „Internet Explorer 9“ versiją galima iš tinklalapio
Pasirodė galutinė „Internet Explorer 9“ versija.
Pasirodė galutinė „Internet Explorer 9“ versija. / „Microsoft“ nuotr.

„Naujos „Internet Explorer 9“ funkcijos tinklalapių kūrėjams suteiks idėjų kūrybai, o paprasti vartotojai galės saugiau naršyti gražesniame pasauliniame tinkle. Greičiau nei per metus „Internet Explorer 9“ dėka partnerių – techninės įrangos gamintojų ir interneto bendruomenės - iš ankstyvos peržiūrai skirtos versijos virto į pilnavertę naršyklę, kuri iš esmės pakeis naršymo internete sąvoką“, – teigė „Windows“ produktų grupės vadovas Baltijos šalims Aleksandras Golod. Pasak „Microsoft“ atstovo, naujoji naršyklė pasižymi ypatinga sparta, efektyvesniu asmeninio kompiuterio resursų išnaudojimu, vartotojų naršymą pagreitinančiais įrankiais ir funkcijomis. „Internet Explorer 9“ veikia dar saugiau, kūrėjams suteikia galimybę kurti vaizdingesnius tinklalapius, o vartotojams patogiau išnaudoti naršyklę savo asmeninėms reikmėms.

Pasieks daugiau nei milijardą aktyvių interneto vartotojų

Vartotojai jau galėjo susipažinti su „Internet Explorer 9“ naršykle, kai praėjusių metų rugsėjį pasirodė bandomoji – beta – naršyklės versija. Iki galutinės naršyklės versijos pasirodymo beta versija buvo parsisiųsta daugiau nei 40 mln. kartų ir tapo visų laikų populiariausia „Microsoft“ naršyklės bandomąja versija. Jau dabar naršykle nuolat naudojasi daugiau nei 2 proc. „Windows 7“ vartotojų.

Šiandien pasirodžiusi galutinė „Internet Explorer 9“ versija iš karto bus prieinama 40-čia pasaulio kalbų, o daugiau nei 250 populiariausių portalų ir tūkstantis tinklalapių visame pasaulyje pritaikė savo svetaines „Internet Explorer 9“ įrankiams ir funkcijoms. Drauge šios svetainės pasiūlys „Internet Explorer 9“ funkcionalumą daugiau nei milijardui aktyvių internautų visame pasaulyje.

„Internet Explorer 9“ funkcijas ir integracijos „Windows 7“ operacinėje sistemoje galimybes jau gali išbandyti socialinių tinklų „Facebook“, „Twitter“, tinklaraščių platformos „WordPress“, aukcionų portalo „eBay“, naujienų portalo CNN, „Wall Street Journal“ ir kitų svetainių lankytojai.

Greitesnė ir saugesnė naršyklė išryškins tinklalapių grožį

Viena pagrindinių „Internet Explorer 9“ savybių – galimybė išnaudoti šiandieninių kompiuterių spartą ir techninę įrangą, taip pagerinant ir pagreitinant interneto naršymą apskritai. „Internet Explorer 9“ yra vienintelė naršyklė, kuri pilnai palaiko techninės įrangos spartinimą HTML5 standartui bei išnaudoja grafinio procesoriaus (GPU) pajėgumus. „Naudojantis bet kuriomis kitomis naršyklėmis tėra išnaudojama vos 10 proc. personalinio kompiuterio galimybių, o pradėjus naršyti su „Internet Explorer 9“ efektyviai panaudojama iki 90 proc. kompiuterio resursų,“ - sakė A. Golod.

Dėl šių savybių tinklalapių kūrėjai gali kurti greitesnius, vizualiai labai patrauklius tinklalapius, kuriuos galima naršyti kaip asmeniniame kompiuteryje esančias programas. Tokiuose tinklalapiuose galima išnaudoti HTML5 suderinamumą, arba naudojant įskiepius, pavyzdžiui „Adobe Flash Player“ ar „Microsoft Silverlight“, pasitelkti techninės įrangos spartinimo privalumus. „Internet Explorer 9“ palaiko ne tik HTML5, bet ir kitus naujuosius interneto standartus – CSS3 ir ECMAScript5.

Aukšti saugumo ir „švaraus“ naršymo standartai

„Internet Explorer 9“ naršyklėje taip pat gausu naujų saugumo funkcijų ir įrankių, kurie užtikrins saugesnį naršymą internete ir leis vartotojams geriau apsaugoti privačią informaciją. Pavyzdžiui, apsaugos nuo sekimo funkcija „Tracking Protection“ praneš naršyklei, kokią tinklalapiams teikiamą informaciją apie vartotoją reikia blokuoti, o kokią – ne. Vartotojai patys galės spręsti, kuriuos tinklalapius laiko patikimais, ir sudarinėti jų sąrašus. Tokias galimybes pateikė ir „Internet Explorer 9“ partneriai „PrivacyChoice”, „TRUSTe“, „Abine“ ir „Adblock Plus“.

Naršyklėje „Internet Explorer 9“ taip pat yra įdiegtas pirmasis parsisiuntimams valdyti skirtas įrankis „Download Manager“, integruotas kartu su „SmartScreen“ – apsauga nuo kenkėjiškų programų. Šioje funkcijoje nebėra vartotojams nereikalingų perspėjimų, siunčiantis failus iš patikimų svetainių, tačiau perspėjama, kai parsisiuntimas gali turėti kenkėjišką programą. Tyrimai rodo, kad „Internet Explorer 9“ apsaugo nuo 99 proc. kenkėjiškų programų, platinamų per socialinius tinklus, draugus ar pažįstamus. Tai yra penkis kartus geresnis rezultatas nei pasiekė „Firefox“ ir 33 kartus daugiau nei gali „Chrome“ naršyklė.

Be saugumo naujovių „Internet Explorer 9“ pristatė ir visiškai naują tinklalapių ir naršymo juose idėją „Windows“ aplinkoje. „Su „Internet Explorer 9“ ir „Windows“ navigacijos integracija tinklalapiai tapo panašesni į kompiuterio programėles, nei į naršyklės lange esančias svetaines. Šios idėjos vedini ir bendradarbiaudami su partneriais – portalais visame pasaulyje – naršyklėje pristatėme naujus patogius navigacijos įrankius“, – sakė A. Golod.

„Internet Explorer 9“ leidžia tinklalapius įkelti į „Windows“ užduočių juostą, todėl norint vėliau pasiekti įkeltus tinklalapius nebereikia vėl atidarinėti naršyklės. Tuo tarpu nauja funkcija „JumpList“ leidžia neatidarius naršyklės lango vienu paspaudimu pasiekti reikalingas tinklalapio sritis, tokias kaip el. pašto tikrinimas ar naujienų sąrašas. „Internet Explorer 9“ naršyklėje taip pat veikia iš „Windows 7“ gerai pažįstamos navigacijos funkcijos, pavyzdžiui „AeroSnap“, su kuria galima patogiai ekrane išdėstyti kelis naršyklės langus ar tinklalapių korteles.

Naujosios „Internet Explorer 9“ funkcijos – ir Lietuvos portaluose

Lietuvos interneto portalų lankytojai taip pat gali išbandyti naująsias „Internet Explorer 9“ funkcijas. Naujos naršyklės įrankius įdiegė daugiau nei dvidešimt Lietuvos portalų: socialiniai tinklai one.lt, draugas.lt, klase.lt, pazintys.lt, naujienų svetainės balsas.lt, alfa.lt, 15min.lt, ve.lt, elektroninės prekybos centras pigu.lt, skelbimų portalai plius.lt, skelbiu.lt, skelbikas.lt, aruodas.lt, skelbimai.lt, krepšinio naujienų svetainės krepsinis.net, eurobasket.lt ir kiti.

„Naršyklės „Internet Explorer 9“ naujovės ir naujų standartų palaikymas pakels tinklalapių kokybę, išvaizdą ir funkcionalumą į kitą lygmenį. Sukurtos galimybės naršyti ir valdyti tinklalapius kaip programėles padidins vartotojų lojalumą mėgstamam tinklalapiui“, – sakė bendrovės „Forticom“, valdančios populiariausią lietuvišką socialinį tinklą one.lt, vadovas Aldas Kirvaitis.

„Internet Explorer 9“ naršyklės galutinę versiją galima parsisiųsti iš tinklalapio www.BeautyoftheWeb.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius