Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Phillips“ sukūrė 23 metus šviečiančią plokščiąją elektros lemputę

Netrukus gali ateiti laikai, kai pamiršime, kaip reikia pakeisti perdegusią elektros lemputę. Nes tai teks daryti ne dažniau nei kas 23 metus arba tik 4 kartus per 100 metų.
„Phillips“ tikina, kad šias lemputes reikia kesiti vos kartą per 23 metus
„Phillips“ tikina, kad šias lemputes reikia kesiti vos kartą per 23 metus / „Phillips“ nuotr.

Naujoji plokščia, pasagos formos elektros lemputė „SlimStyle“, kurią sukūrė olandų bendrovės „Phillips“ inžinieriai, yra pirma tokio tipo lemputė pasaulyje, kuri netrukus pasirodys parduotuvių lentynose. Bendrovė tikina, kad tokia LED lemputė yra gerokai efektyvesnė už kitas lemputes (60W lemputė eikvoja tik apie 10,5W elektros energijos), rečiau patiria gedimų ir tarnauja net 23 metus.

Nors, žiūrint iš priekio, lemputė atrodo apvali, pažvelgus iš šono paaiškėja, kad ji – plokščia. Kitaip tariant, ji yra „mažiau trimatė“, nei esame pratę prie standartinių lempučių.

Lemputė padengta gumos sluoksneliu, joje įmontuoti LED šviestukai. Olandijos elektronikos bendrovė tvirtina, kad šios lemputės šviečia 25 kartus ilgiau nei tradicinės 60W kaitrinės lemputės, nors šviesos skleidžia tiek pat. Dar vienas privalumas: skirtingai nei kai kurios taupiosios lemputės, plokščiosios „SlimStyle“ lemputės visu ryškumu šviečia iškart, vos jas įjungus.

Dabartinių LED lempų tarnavimo laikas siekia apie 10 tūkst. valandų, o halogeninės lemputės šviečia tik apie 1 tūkst. valandų. „Phillips“ tvirtina, kad jų sukurta plokščioji elektros lemputė švies 25 tūkst. valandų – 23 metus, jei per parą ji švies vidutiniškai iki 3 val. 

Be kita ko, tvirtinama, kad šios lemputės sutaupo iki 85 proc. lempučių išeikvojamos elektros energijos. Paskaičiuota, kad per visą tarnavimo laiką viena tokia lemputė jos savininkui sutaupys apie 80 svarų (apie 320 litų).

Olandų kompanijos atstovai aiškina, kad taupiųjų elektros lempučių (kurios kritikuojamos dėl didesnių kainų ir blausesnės šviesos) patobulinimo esmė – pažangiausios LED šviestukų technologijos. 

„SlimStyle“ lemputėmis praėjusią savaitę pradėta prekiauti JAV. Ten viena plokščia lemputė kainuoja 10 JAV dolerių (apie 25 Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius