-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmieji žurnalistų įspūdžiai išbandžius „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“

„Apple“ didžiausiame metų renginyje be kitų naujovių pristatė labiausiai lauktus „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ telefonus, patvirtindama ilgą laiką sklandžiusius gandus, kad telefonų pavadinimuose bus „s“ raidė ir kad jie gaus svarbius kameros atnaujinimus. „The Guardian“ žurnalistė „Apple“ pristatymo renginyje išmėgino telefonus ir pateikia pirmuosius įspūdžius.
„iPhone“ nuo šiol bus galima rinktis ir iš naujo aukso spalvos atspalvio
„iPhone“ nuo šiol bus galima rinktis ir iš naujo aukso spalvos atspalvio / Scanpix nuotr.

Dydis ir išvaizda

Iš esmės „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ atrodo labai panašiai kaip ir jų pirmtakai – abu telefonai turi 4,7 colio ir 5,5 colio įstrižainės ekranus ir yra vos keliais milimetrais storesni nei pristatytieji pernai – dabar jų storis siekia atitinkamai 7,1 mm ir 7,3 milimetro.

Telefonai turi 4,7 colio ir 5,5 colio įstrižainės ekranus ir yra vos keliais milimetrais storesni nei pristatytieji pernai 

Galbūt papildomi keli milimetrai prisidėjo dėl to, kad naujieji „Apple“ „Retina“ ekranai apsaugoti jonais sustiprintu stiklu. Tiesa, anot telefonus išmėginusios Rhiannon Williams, naudojantis telefonu papildomų milimetrų nesijaučia.

Abu „Apple“ išmanieji sveria kiek daugiau nei ankstesnieji modeliai – „iPhone 6s“ – 143 g, o „iPhone 6 s Plus“ – 192 gramus (ankstesnės versijos svėrė atitinkamai 129 g ir 172 g).

Telefonai pagaminti iš tvirtesnio aliuminio ir sukurti taip, kad gebėtų atlaikyti didesnį spaudimą, todėl galimybė, kad „iPhone 6s Plus“ telefonai galinėse kišenėse išsilenks kaip pernykštis modelis, yra nedidelė.

Vienas didelis estetinis skirtumas yra rožinio atspalvio auksinė telefono spalva. Teigiama, kad „Apple“ aukso spalvos pasirinkimui didelės įtakos daro noras parduoti gaminius rytų rinkose, kur aukso spalva turi stiprias asociacijas su prabanga.

Pamėgę šią spalvą galės įsigyti ir kituose „Apple“ produktuose – naujame „Apple Watch Sport“, „iPad Pro“, o „MacBook“ jos bent kol kas nebus.

Telefonus taip pat bus galima rinktis ir iš sidabro, pilkos ar įprastinės aukso spalvų.

„3D Touch“

„3D Touch“ – turbūt didžiausia inovacija „Apple“ telefonuose. „3D Touch“ yra naujausia „Force Touch“ technologijos, kuri pirmą kartą buvo pristatyta su „Apple Watch“, versija.

Technologija reaguoja į ekrano spaudimo stiprumą ir pagal tai suteikia papildomų aplikacijų ar meniu valdymo funkcijų.

Pavyzdžiui, „Apple Watch“ ilgiau palaikius meniu mygtuką yra galimybė pakeisti laikrodžio ekrano užsklandą.

Kai ta pati technologija taikoma „iPhone“, ji leidžia greičiau pasiekti norimas funkcijas. Pavyzdžiui, ilgai palaikius paspaustą žemėlapių aplikaciją, įsijungs „Mark My Location“ ir „Directions Home“.

Tą patį padarius su el, pašto aplikacija, bus įjungta nauja žinutė, atidarytas „Inbox“ laiškų katalogas arba pradėta paieška.

Iš esmės „3D Touch“ leidžia pasiekti esmines aplikacijos dalis jų neatidarant pažingsniui (angl. shourtcuts).

Geresnė kamera

„Apple“ išmanių telefonų kameros kelerius metus buvo kritikos objektu, nes konkurentai „Sony“, „Samsung“ ar HTC telefonų lęšiai dažnai turi bent du kartus daugiau megapikselių, nei buvo „iPhone 6“ (8MP) .

Tad nauja „Apple“ 12 MP kamera yra sveikintinas žingsnis. Tiesa, kol kas detalesnių atsiliepimų apie jos nuotraukų kokybę nepateikta.

Telefonuose bus „Live Photos“ funkcija, kuri sudeda nuotraukas į vieną filmuką ir jos tampa tarsi GIF byla. Tai labai įdomi, tačiau ne unikali funkcija – anksčiau „Nokia“ pristatė analogišką nuotraukų fotografavimo galimybę ir ją pavadino „Living Images“.

„iPhone“ turės ir dar vieną naujovę iš „Apple Watch“ – animuotas ekrano užsklandas, kurios būna statiškos iki tol, kol ant jų ilgiau palaikomas pirštas – tuomet jos pradeda judėti.

Taigi „Apple“ naujų telefonų gamyboje panaudojo atsparesnes ir elastingesnes medžiagas ir vartotojams pristatė galimybę pasirinkti dar vieną naują spalvą, galiausiai „Apple“ gavo ir taip reikalingą kameros atnaujinimą ir dar keletą naujų funkcijų. O kaip telefonas veiks praktiškai, sužinosime kiek vėliau jiems pasirodžius prekyboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius