Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„PlayStation“ nustatys žaidėjų emocijas

Praėjusią savaitę Kelne žaidimų industrijos ateičiai skirtoje konferencijoje buvo aptariamos naujos konsolių galimybės, kurios galės nustatyti žaidėjų emocijas.
„PlayStation“ žaidimų konsolės pultas
„PlayStation“ žaidimų konsolės pultas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sony Worldwide Studios“ prezidentas Shuhei Yoshida pažymėjo, kad per 10 metų žaidimai galės pasiūlyti žaidėjams „beveik pavojingas interaktyvumo rūšis“.

„Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Europe“ prezidentas Mickas Hockingas papasakojo, kad jau šiandien kameros gali įrašyti žmogaus biometrinius duomenis ir sekti jo žvilgsnio kryptį. Jis patikslino, kaip „Sony“ gali naudoti šią technologiją: „Aš manau, kad kombinuodami įvairių rūšių sensorinius duomenis, nuo veido išraiškos iki kraujospūdžio, per 10 metų mes galėsime sukurti žaidėjo žemėlapį“.

Technologija turi dideles perspektyvas žaidimų proceso vystymui. M.Hockingas pažymėjo, kad galimas detektyvinio žaidimo kūrimas, kuris iš veido atskirs, ar jūs sakote tiesą.

Tačiau tokių žaidimų kūrimas kelia daug etinių klausimų.

Šaltinis: Cnet.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius