Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po paskutinio skandalo M.Zuckerbergas per parą prarado daugiau nei 5 mlrd. JAV dolerių

„Facebook“ įklimpo į labai gilų reputacijai žalingą liūną: paaiškėjo, kad iš šios įmonės išgautais asmeniniais daugiau nei 50 mln. vartotojų duomenimis galėjo būti pasinaudota 2016 m. JAV prezidento rinkimų ir balsavimo dėl „Brexit“ metu. Šis skandalas M.Zuckerbergui kainavo daugiau nei 5 mlrd. JAV dolerių, rašo forbes.com.
„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas
„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Facebook“ akcijų vertė pirmadienio popietę krito net 7 procentais: bendra įmonės vertė sumažėjo 37 mlrd. dolerių.

Tad anot leidinio „Forbes“, leidžiančio realiu laiku atnaujinamą turtuolių reitingą, M.Zuckerbergo, valdančio 16 proc. „Facebook“ akcijų, bendra turto vertė „smigo“ iki 69,5 mlrd. dolerių. Kurį laiką jis buvo septintoje šio reitingo vietoje – per dieną prarado dvi pozicijas ir buvo aplenktas „Zara“ įkūrėjo Amancio Ortegos ir Meksikos turtuolio Carloso Slimo Helu. Tiesa, vėliau su C.Slimu vėl apsikeitė vietomis.

Kovo 17 d. leidinys „Observer“ publikavo žinią apie įmonę „Cambridge Analytica“, kuri, neteisėtai perpirkusi teisėtais būdais išgautą informaciją apie 50 mln. vartotojų (daugiausiai – balso teisę turinčių JAV piliečių), sukūrė galingą tiesioginio poveikio neapsisprendusiems rinkėjams algoritmą

„Facebook“ atstovaujantis teisininkas Paulas Grewalas šį incidentą pavadino „apgavyste ir sukčiavimu“. „Imsimės visų reikalingų žingsnių, kad užtikrintume, jog visi klausimų keliantys duomenys būtų ištrinti kartą ir visiems laikams. Taip pat imsimės veiksmų prieš pažeidimų padariusias puses“, – tvirtino teisininkas.

Priemonių jau imtasi ir „Facebook“ vadovybės struktūros keitime: „The New York Times“ skelbė, kad darbo neteko šios bendrovės saugumo vadovas Alexas Stamosas. Tiesa, pats A.Stamosas vėliau „Twitter“ socialiniame tinkle paskelbė, kad lieka dirbti „Facebook“ tačiau pasikeitė jo pozicijos: 120 žmonių komandai vadovavęs specialistas dabar vadovauja 3 žmonėms ir „užsiima naujų saugumo grėsmių paieška ir dirba ties rinkimų saugumo užtikrinimu“.

Taip pat įmonės pagrindiniame biure šaukiamas skubus visuotinis susirinkimas, kurio metu darbuotojai galės užduoti savo klausimus apie incidentą, susijusį su „Cambridge Analytica“. Numatytas susirinkimo laikas yra 30 minučių, tad darbuotojai mano, jog jo metu jau minėtas P.Grewalas tiesiog pasistengs užtikrinti, kad visi darbuotojai laikytųsi drausmės ir be reikalo neišsižiotų girdint žurnalistams. Daugiau išaiškinimų apie šį skandalą laukiama tradiciniame penktadieniniame susirinkime, kuriame tikimasi ir M.Zuckerbergo pasisakymo, rašo theverge.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius