-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po tinklo pakeitimų smarkiai augs „Telia“ mobiliojo interneto sparta ir patikimumas

„Telia“ iki 30 proc. didina trečdalio didžiausią apkrovą patiriančių 4G mobiliojo ryšio bazinių stočių pajėgumą visoje Lietuvoje. Dėl to 4G mobiliuoju ryšiu bendraujantys, naršantys ir išmaniąją televiziją žiūrintys Lietuvos gyventojai nuo dabar galės naudotis dar spartesniu internetu ir kokybiškesnėmis paslaugomis, rašoma pranešime spaudai.
„Telia“
„Telia“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mobiliojo ryšio tinklą galima įsivaizduoti panašiai, kaip kelių infrastruktūrą: 2G ryšys – tai pėstiesiems skirti šaligatviai, 3G – užmiesčio gatvės, o 4G – didžiausią greitį, komfortą ir kokybę garantuojantys greitkeliai. Būtent tuščių užmiesčio gatvių sąskaita ir plečiame greitkelius – dalį 3G dažnių juostos priskyrėme 4G ryšiui ir vienu metu išplėtėme 400 bazinių stočių talpą visoje Lietuvoje“, – sako „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Bendrovė 4G dažnių juostas labiausiai išplėtė apkrautose stotyse, kurios yra miestuose, priemiesčiuose, greta kelių ir kitose vietose, kuriose gyvena ar pro kurias juda didžiausi mobiliuoju internetu besinaudojančių žmonių srautai.

Be to, pasak A. Šemeškevičiaus, šie pakeitimai svarbūs ne tik ryšio paslaugoms. „Į 4G kraustosi vis daugiau paslaugų, pavyzdžiui, „Telia“ išmanioji televizijas, kurios patikimam veikimui svarbus kokybiškas ir stabilus ryšys – tai yra vienas iš mažiau juntamų, bet labai svarbių šio atnaujinimo privalumų“, – sako „Telia“ technologijų vadovas.

Dar vienas privalumas – aplinkosauginis. Papildomomis 4G dažnių juostomis aprūpintose „Telia“ bazinėse stotyse veikia išmanioji sistema, kuri užtikrina optimalų elektros energijos naudojimą: mažėjant apkrovai, mažinamas ir jos galingumas. Tai ne tik taupo energiją, bet ir mažina poveikį aplinkai.

Bendrovės duomenimis, mobiliojo interneto vartojimas nuolat auga, tuo metu 2G ir 3G technologijos iš esmės naudojamos tik balso skambučiams ir žinutėms, todėl joms skirtos dažnių juostos yra mažiau apkrautos. Tiesa, 2G ryšį naudoja dalis daiktų interneto įrenginių, taip pat nemažai žmonių Lietuvoje vis dar turi paprastus mobiliuosius telefonus, todėl bazinių stočių pajėgumui didinti pirmiausia naudojami pereinamąja tapusios 3G technologijos dažnių ruožai.

„Mes ir toliau planuojame perkelti dalį 3G dažnių juostų ir skirti jas 4G technologijai tose vietose, kur mobiliojo interneto vartojimas yra didžiausias. Šis procesas tęsis tiek šįmet, tiek ateinančiais metais, bet 3G ryšys ir toliau veiks, jo aprėptis išliks panaši kaip ir dabar, sumažės tik šio tinklo talpa“, – teigia A.Šemeškevičius.

Šiuo metu „Telia“ iš viso turi daugiau kaip 1300 4G bazinių stočių visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius