-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programišiai įsilaužė į San Francisko policijos padalinio svetainę ir paviešino pareigūnų asmeninę informaciją

Tarptautinė programišių grupė „Anonymous“ vakar jau antrą kartą atakavo San Francisko greitojo viešojo transporto sistemos (angl. Bay Area Rapid Transit, BART) kompiuterių tinklą. Tokių veiksmų buvo imtasi po to, kai praeitą savaitę visose miesto metro stotyse, siekiant nutraukti gyventojų protestus, buvo išjungtas mobilusis ryšys.
Vaikų pomėgis leisti laiką prie kompiuterio gali peraugti į priklausomybę.
Kompiuteris / Photos.com

„Anonymous“ nariai prisiėmė visą atsakomybę už įvykdytus išpuolius – savo „Twitter“ paskyroje jie ne tik paskelbė, kad šį pirmadienį nulaužė gyventojams skirtą myBART.org interneto svetainę, bet ir BART policijos padalinio svetainę, praneša BBC. Pastarojoje buvo paviešinti ir 102 pareigūnų asmeniniai duomenys – gyvenamųjų vietų bei el. pašto adresai, slaptažodžiai ir kita.

Šis specialus policijos skyrius yra atsakingas už tvarką ir saugumą San Francisko viešojo transporto stotyse, tačiau pastaruosius mėnesius yra aršiai kritikuojamas dėl liepą įvykusio incidento, kurio metu keli pareigūnai nušovė stotyje neramumus kėlusį benamį. Nors žmogžudystę įvykdę policininkai teigė, kad vyriškis puolė juos su peiliu, žinia pasklidusi viešojoje erdvėje sukėlė itin didelį gyventojų pasipiktinimą – žmonės ėmė masiškai plūsti į stotis ir protestuoti.

BART policijos padalinys rugpjūčio 11 dieną nusprendė numalšinti traukinių stotyse vykusius protestus atjungiant mobiliojo ryšio siųstuvus. Visi viešojo greitojo transporto paslaugomis besinaudojantys piliečiai neteko galimybės bendrauti ne tik tarpusavyje, bet ir apskritai susisiekti su artimaisiais, neturinčiais nieko bendro su protestais.

Šis žingsnis, kaip manoma, ir paskatino „Anonymous“ programišius imtis kompiuterinių išpuolių ir nutekinti asmeninius pareigūnų duomenis. Iš karto po informacijos paskleidimo internete grupuotės nariai Tumblr.com svetainėje paskelbė: „Paspauskite ne tuos mygtukus ir mes pasinaudosime tuo, kas turi būti paviešinta visuomenei“.

JAV Federalinė Ryšių Komisija sakė, kad jau pradėjo vykdyti tyrimą, kurio metu sieks išsiaiškinti, ar San Francisko transporto agentūra turėjo teisę visiems savo keleiviams  nutraukti mobilųjį ryšį.

Kai kurie žmogaus teisių stebėtojai internete bei spaudoje ėmė reikšti kritiką tokio poelgio, lygindami jį su didelio masto pilietiniais neramumais Egipte bei Libijoje, kuriuos vyriausybės bandė sutramdyti išjungiant ar apribojant prieigą prie interneto bei socialinių tinklų.

Kai kurie interneto komentatoriai mano, kad BART policijos padalinys galimybę naudotis mobiliaisiais telefonais iš gyventojų atėmė tik dėl neseniai nuvilnijusių riaušių Didžiojoje Britanijoje. Šios šalies saugumo struktūros išsiaiškino, kad riaušininkai savo veiksmus koordinavo pasitelkdami socialinius tinklus bei susirašinėjimo programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius