Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Programišius įsilaužė į vaiko stebėjimui skirtą kamerą ir gąsdino dvimetę keiksmais

Hjustone (Teksaso valstija, JAV) gyvenanti pora buvo šokiruota, kai atėję į savo dviejų metų dukros kambarį išgirdo iš vaiko stebėjimui skirtos „Foscam“ kameros sklindančius keiksmus ir užgauliojimus. Paaiškėjo, kad į kamerą įsilaužė programišius.
Vaikų kambariui skirta stebėjimo kamera
Vaikų kambariui skirta stebėjimo kamera / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Marcas ir Laurena Gilbertai teigia, kad įsilaužėlis plūdosi anglų kalba, britišku ar europietišku akcentu. Iš kameros sklido seksualinio priekabiavimo pobūdžio užgauliojimai ir keiksmažodžiai, žmogus net minėjo dviejų metų dukros vardą Allyson. Pora mano, kad jį įsilaužėlis perskaitė užrašytą ant kambario durų.

Mergaitė tuo metu miegojo lovoje, o kadangi yra kurčia, užgauliojimų negirdėjo. „Jausmas toks, tarsi kažkas būtų įsilaužęs į mūsų namus“, – sako M.Gilbertas.

Balandžio mėnesį buvo skelbta, kad programišiai aptiko saugumo spragų „Foscam“ gaminamose kamerose, kurios yra skirtos mažamečių vaikų stebėjimui. Kompanija tuomet išleido kamerų programinės įrangos atnaujinimą, tačiau jį įdiegti suskubo ne visi.

Internete galima rasti įvairių forumų, kuriuose programišiai dalinasi informacija apie aptiktas vaikų stebėjimui skirtų kamerų saugumo spragas ir net nuorodų į nesaugias kameras, kuriomis pasinaudojus galima slapta stebėti mažamečius. Naudojant specialias paieškos sistemas, tokių stebėjimo kamerų galima rasti ir konkrečiose vietose.

Saugumo specialistų teigimu, maždaug dvi iš 10-ies „Foscam“ vaikų stebėjimo kamerų yra nesaugios – prie jų prisijungti galima tiesiog įvedus numatytąjį prisijungimo vardą „admin“ be jokio slaptažodžio.

VIDEO: Programišius įsilaužė į vaiko stebėjimui skirtą kamerą ir gąsdino dvimetę keiksmais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius