-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

RRT abejoja, ar LRTC teikia 4G interneto ryšį

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) bei interneto ryšį „Mezon“ siūlantis Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC) nesutaria, ar pastarasis metų pabaigoje vis dar galės pristatyti savo paslaugą kaip 4G ryšį.
Internetas
Internetas / „Scanpix“ nuotr.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad RRT specialistai įsitikinę: kai Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga formaliai patvirtins, kokio mobiliojo interneto paslaugos gali būti laikomos 4G ryšiu, „Mezon“ nebebūtų teisinga priskirti prie šios kategorijos, nes šiam ryšiui naudojama technologija yra senesnė ir lėtesnė nei tos, kurias sąjunga atrinko kaip būsimąjį 4G standartą.

Tuo tarpu LRTC atstovai žada savo internetą ir toliau reklamuoti kaip 4G. Jų nuomone, „Mezon“ naudojama „Wimax“ technologija yra pranašesnė už įprastinį 3G mobilųjį ryšį, vadinasi, gali būti vadinama ketvirtosios kartos mobiliuoju internetu.

Pagal Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos reikalavimus, 4G ryšio sparta turi siekti mažiausiai 100 megabitų per sekundę. Dabar „Mezon“ galima sparta yra ne daugiau kaip 40 megabitų per sekundę. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius