-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Salos vaiduoklės paslaptis atskleista – ji niekad ir neegzistavo

Naujosios Zelandijos mokslininkas pirmadienį pareiškė išsprendęs paslaptingosios neegzistuojančios Ramiojo vandenyno salos, pažymėtos „Google Earth“ ir pasaulio žemėlapiuose, galvosūkį. Dėl šio nesusipratimo kaltas milžiniškas laivas, 1876 metais neatsakingai pažymėjęs, ko gero, paprasčiausią rifą.
Žemėlapis
Žemėlapis / 123rf.com nuotr.

Sala-fantomė, pavadinta Sandy, žemėlapiuose buvo pažymėta pusiaukelėje tarp Australijos ir Prancūzijos valdomos Naujosios Kaledonijos.

„Times“ pasaulio atlase ji identifikuojama kaip Sable sala, tačiau australų mokslininkai geologinės ekspedicijos metu jos bergždžiai ieškojo visą mėnesį – salos taip ir nepavyko aptikti, primena AFP.

Suintriguotas šios istorijos, Oklando muziejaus mokslininkas Shaunas Higginsas ėmėsi tyrimų ir pareiškė, kad ši sala niekada ir neegzistavo, o visus suklaidino kadaise ten plaukiojęs didžiulis laivas, padaręs klaidingas išvadas ir pirmąkart pažymėjęs šią tariamą salą.

„Kiek man pavyko išsiaiškinti, salą užfiksavo laivas „Velocity“. Įgula greičiausiai sala palaikė rifą, ir pirmąkart pažymėjo jos kontūrus. Šie kontūrai buvo vis perkopijuojami į kitus žemėlapius ir taip niekada neegzistavusi salą keliavo iš žemėlapio į žemėlapį“, – aiškino mokslininkas Sh. Higginsas.

Žinia apie nematomą salą įžiebė daugybę diskusijų viešojoje erdvėje. Internetinėje svetainėje www.abovetopsecret.com užvirė itin karštos diskusijos. Vienas jų dalyvis tikino bendravęs su Prancūzijos hidrografijos biuro darbuotojais, kurie patvirtino, kad šią netikrą salą buvo ketinta panaikinti iš žemėlapių dar 1979 m.

Praėjusį mėnesį „Google“ paskelbė, kad jie itin vertina „Google Maps“ vartotojų atsakomąją reakciją į savo produkto kokybę ir „nuolat ieško būdų, kaip kuo geriau pritaikyti ir panaudoti iš „Google Maps“ vartotojų bei partnerių gaunamą informaciją“.

Beje, Sandy sala iš „Google Maps“ jau išnyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius