-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: „Android“ spartuoliai

Skaitmeninės evoliucijos istorijoje mobiliesiems telefonams skirtos operacinės sistemos „Android“ gimimas buvo tikra revoliucija. Dabar gamintojai kaunasi, kas geriau išnaudos jos galimybes.
„HTC Wildfire“.
„HTC Wildfire“. / Gamintojo nuotr.

Šįkart ant išbandymų stalo – plačiajai auditorijai skirti išmanieji telefonai „LG GT540 Optimus“ ir „HTC Wildfire“. Tokie panašūs, bet kartu ir tokie skirtingi...

Mažiau yra daugiau

Vos paėmus „LG Optimus“ į rankas, akį patraukia solidus, malonus akiai dizainas. Tokį telefoną negėda išsitraukti ir vakarėlyje, ir verslo vakarienėje.

Telefonas turi tris darbalaukius, kuriuos galima susitvarkyti pagal savo poreikius – išsikelti programas, įskiepius. Pagrindiniame meniu yra visos reikalingiausios programos (internetas, el. paštas, biuro programos, vaizdo ir garso grotuvai ir kt.), tačiau nieko naujo ar įdomaus jame neradau. Iš vienos pusės gaila, tačiau gal ir gerai – jei ko trūksta, galima pasiieškoti „Android“ programų parduotuvėje.

Gamintojo nuotr./„LG GT540 Optimus“
Gamintojo nuotr./„LG GT540 Optimus“

Visgi naudingų papildymų kai kurios programos turi. Pvz., fotoaparatas papildytas įvairiais nustatymais ir efektais, kuriuos pritaikius nebereiks ir „fotošopo“. Dieną fotoaparatu galima išgauti tikrai ryškių ir gražių nuotraukų, tačiau patamsyje ir ypač patalpoje nuotraukos kiek išblukusios. Be to, jis neturi blykstės.

Pagyrų nusipelnė ir interneto naršyklė – net naršant po kelis puslapius vienu metu pastebimų strigimų nebuvo. O žiūrėti „YouTube“ klipus itin ryškiame 3 colių įstrižainės ekrane – vienas malonumas. Nors garsiakalbiai galėtų būti ir kokybiškesni.

Telefone įdiegta A-GPS navigacija ir „Google Maps“ tarnyba, tačiau didelės naudos kelyje iš jos nėra, mat žemėlapiams užkrauti reikia interneto ryšio. Be to, juose rodoma tik esama padėtis, taigi tikro navigacijos patogumo nepajusite.

Visgi tenka pripažinti, jog „Android 1,6“ operacinę sistemą telefonas išnaudoja pilnai: programos veikia greitai ir stabiliai, viskas patogiai išdėliota ir lengvai suprantama. LG verta pagirti ir už įdiegtą lietuvybę bei kantrų elementą, kuris telefoną mažai kankinant gali ištempti visą savaitę. Gaila tik, kad ekranas jaučia ne prisilietimą, o paspaudimą.

Kaina – apie 750 Lt.

Tylus, bet galingas

„HTC Wildfire“ ištaiso daugumą prieš tai aprašyto telefono trūkumų ir turi vertų dėmesio papildymų, visgi iki tobulybės dar trūksta. Pradėti būtų galima nuo „Android 2,1“ operacinės sistemos užkrovimo – telefonas pilnai įsijungia per kiek daugiau nei minutę.

„Wildfire“ turi septynis darbalaukius, kuriuos galima susitvarkyti pagal poreikius – iškelti programų nuorodas ar pačias programas. Pavyzdžiui, el. pašto klientą. Arba specialią programą „Friend Stream“, kuri leidžia sekti draugų veiklą „Facebook“, „Flickr“ bei „Twitter“ tarnybose vienu metu.

Telefone galima rasti ir daugiau įdomių bei naudingų programų – nuo virtualios nuotraukų ir įspūdžių knygos „Footprints“ iki žibintuvėlio. Žinoma, jame yra biuro programų rinkinys, patogus vaizdo bei garso įrašų grotuvas, „Google Maps“ žemėlapiai su A-GPS vietos nustatymo funkcija, radijas... ir net keli žaidimai (vienas jų mane „užkabino“ visam pusvalandžiui...).

Telefone įmontuotas ir visai neblogas fotoaparatas. Nors turi mažiau funkcijų, nei „LG Optimus“, fotografuoja kokybiškiau. Be to, turi stiprią blykstę.

Visgi „Wildfire“ kūrėjams norėtųsi suduoti sprigtą už sprendimą naudoti tik 240x320 taškų 3,2 colių ekraną. Tai nekrenta į akis tol, kol neprireikia skaityti daug teksto. Labai blogai.

Antras sprigtas – už lietuvybės nebuvimą. Aišku, maža ta mūsų rinka, bet kartą pasirūpinus nebereiks sukti galvos ateityje. Kuo anksčiau – tuo geriau.

Nesupratau ir optinio žymeklio mygtuko naudos – jei jau yra lietimui jautrus ekranas, kas su juo norės žaisti?..

Bet kokiu atveju, aparatas vertas dėmesio. Rimtiems ir taupiems žmonėms.

Kaina – apie 850 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius