-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: prabangūs malonumai

Jei kas nors buvo išrasta, tai bus patobulinta. Ši taisyklė galioja bemaž visame technologijų pasaulyje. Net tokiems, atrodytų, tobuliems daiktams, kaip nuotolinio valdymo pulteliai ar kolonėlės.
Universalus nuotolinio valdymo pultelis „Logitech Harmony 900 Remote“.
Universalus nuotolinio valdymo pultelis „Logitech Harmony 900 Remote“. / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Įvartis

Panašu, jog priedus kompiuteriams bei smulkią buitinę techniką gaminanti „Logitech“ pasaulį tikisi užkariauti ne kiekybe, o kokybe. Bent toks įspūdis susidaro žvelgiant į naujausius jos produktus.

Vienas jų – neseniai Lietuvą pasiekęs universalus nuotolinio valdymo pultelis „Logitech Harmony 900 Remote“.

Aišku, tos 5 minutės, sugaištos reguliuojant pultelį, vėliau atsipirks, kai vietoje 5 pultelių už lovos ieškosi jau tik vieno.Didesnis nei dauguma vienam įrenginiui skirtų pultelių, šis išsiskiria nedideliu lietimui jautriu ekranėliu. Pakėlus pultelį ekranėlis įsižiebia ir siūlo rinktis, ką nori valdyti. Su pulteliu galima susieti televizorius, muzikos, vaizdo grotuvus, kompiuterius, žaidimų pultus, net namų apšvietimo, temperatūros valdymą ir t.t.

Tiesa, susieti įrenginiui prireiks kompiuterio (kodėl to negali atlikti pats pultelis, žino tik gamintojas...). Įdiegus pridedamą programinę įrangą bei prijungus pultelį prie kompiuterio, jame teks susikurti specialią sąskaitą, kurioje ir bus registruojami susieti įrenginiai.

Procedūra kiek erzinanti: reikia suvesti įrenginio gamyklinį pavadinimą, tuomet imti originalų įrenginio pultelį bei sekti nurodymus ekrane („paspauskite mygtuką 1“, „aukštyn“, „meniu“...), vėliau dar kelis kartus patvirtinti, jog viską atlikai teisingai. Aišku, tos 5 minutės vėliau atsipirks, kai vietoje 5 pultelių už lovos ieškosi jau tik vieno...

Pultelis signalus siunčia ne infraraudonaisiais spinduliais, o radijo bangomis – į specialų įrenginį („Blaster“), kuris signalą perkoduoja ir tuomet siunčia televizoriui, grotuvui ar kitam dulkių kolekcionieriui. Taigi kiekviename kambaryje pastačius atskirus „blaster‘ius“, visą namų techniką galima valdyti kad ir iš virtuvės.

Tačiau už patogumą teks sumokėti – Lietuvoje „Logitech Harmony 900 Remote“ kainuoja apie 1,2 tūkst. Lt, papildomi „blaster‘iai“ kainuos dar po maždaug 200 Lt.

Trimatė muzika

Muzikos gurmanai turėtų nepraleisti pro ausis 360 laipsnių grojančių kolonėlių „Logitech Speaker System Z520“. Nors per pristatymą didelio skirtumo nuo įprastų kolonėlių skleidžiamo garso nepajutau, parsinešęs namo dvi traškučių pakelio dydžio kolonėles šiek tiek nustebau. Iš tiesų, jos veikia kaip „trimačiai“ garsiakalbiai – tolygiai paskirsto garsą aplinkoje visomis kryptimis.

Gamintojo nuotr./Kolonėlės „Logitech Speaker System Z520“.
„Speaker System Z520“.

Kelias valandas pasiklausęs muzikos per šias kolonėles sugalvojau paprastą apibūdinimą jų skleidžiamam garsui: lyg būtum užsidėjęs kibirą ant galvos. Tik pakaušio nespaudžia.
Paprastas būdas pajausti kažką panašaus – delnais pridengti ausis.

„Sunkiai“ muzikai toks efektas didelio skirtumo nesuteikia – triukšmas lieka triukšmu. Bet ramią muziką šios kolonėlės iš tiesų šiek tiek pakeičia – atrodo, lyg natos plauktų ore.

Šios kolonėlės, mano supratimu, geriausiai tinka klausantiems muzikos nedideliame kambaryje ir ne itin garsiai bei vertinantiems kokybę. Na, ir turintiems pinigų – jų kaina siekia 300 Lt.

Tinklaraštininkų (ne)konferencija

Tinklaraščius rašantys, norintys pradėti rašyti ar tiesiog jiems prijaučiantys kalendoriuje turėtų raudonu žymekliu pasižymėti spalio 15-ąją.

Tądien nuo 11 val. Vilniaus universiteto patalpose, Saulėtekio al. 9, Vilniuje, vyks pirmoji techninė tinklaraščių (ne)konferencija „T*nklas“, kurios metu net trijose auditorijose tinklaraščių autoriai ir renginio svečiai dalinsis praktikos patikrintais patarimais ir žiniomis. Svarbiausia, visa tai – nemokamai!

Plačiau apie renginį ir registracija – Tnklas.lt.

Konkursas skaitytojams

Šįkart atsisveikinu su konkursu-užduotimi kompiuterinių pelių kankintojams, norintiems pasikeisti šį išlaikytinį nauju.

Skaitytojau, jei tavo pelės laidas nutrūkęs, mygtukai kliba, ratukas užstrigęs ar, neduokdie, dar naudoji ne lazerinę pelytę, nufotografuok šią kankinę ir iki ateinančio pirmadienio siųsk nuotrauką man el. p. ITkodas@15min.lt. Labiausiai pensijos nusipelniusios pelytės šeimininkui įteiksiu belaidę lazerinę pelę „Logitech Bluetooth Mouse M555b“, laimėtojas bus paskelbtas sekančiame „Skaitmeniniame kode“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius