-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skype“ klientai piktinasi nerasdami, kaip išjungti „Skype Home“ langą

Interneto pokalbių tarnybos „Skype“ klientai piktinasi, kad programos kūrėjai išleido erzinantį atnaujinimą, kurio neįmanoma išjungti. Kaskart įjungus šią programą, kartu pasileidžia papildomas langas „Skype Home“, kuriame rodomi populiariausi kontaktai, jų „būsenos atnaujinimai“ ir kita informacija.
Sunerimęs „Skype“ vartotojas
Sunerimęs „Skype“ vartotojas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Su šia problema susidūrė vartotojai, turintys „Skype 5.2“ ar naujesnę programos versiją. Naujausia programos versija yra „Skype 5.5“, joje ši klaida taip pat neištaisyta.

Kai kurie komentatoriai internete pastebi, kad „Skype Home“ langas anksčiau nebuvo automatiškai įjungiamas paleidžiant programą. Esą tai prasidėjo po to, kai jie atnaujino operacinę sistemą „Windows“.

„Skype Home“ pirmą kartą paleidžiamas „prilipęs“ prie pagrindinio „Skype“ programos lango, kuriame rodomi visi kontaktai. Šiuos langus galima atskirti ir „Skype Home“ išjungti, tačiau programą įjungus iš naujo (arba perkrovus kompiuterį) nepageidaujamas langas vėl įsijungia. Taigi „Skype Home“ tenka išjungti kaskart įjungus programą.

Nors „Skype“ klientai jau kelias savaites skundžiasi dėl šios problemos ir programos kūrėjai tai žino, jie vis dar nesukūrė atnaujinimo, kuris leistų išjungti nepageidaujamą funkciją. Oficialiame „Skype“ interneto forume galima rasti kompanijos atstovų pareiškimų, kad ši funkcija kol kas neišjungiama, tačiau programuotojai esą ruošia atnaujinimą.

Rado, kaip „apeiti“

Internete galima rasti kitų problemos „apėjimo“ būdų. Vienas programuotojas sukūrė specialią programėlę pavadinimu „KillSkypeHome“ (liet. nužudyk „Skype Home“), kuri gali pasileisti kartu su „Windows“ ir išjungti nepageidaujamą langą, o tai atlikusi išsijungia pati. Šią programėlę galite rasti čia (įspėjame, kad mes neprisiimame atsakomybės už sklandų programos veikimą ir galimus padarinius).

Kiti siūlo įsidiegti ankstesnę „Skype“ versiją, kurioje dar nebuvo minėtos funkcijos. Arba apskritai atsisakyti šios programos ir rinktis konkurentus.

Beje, „Skype Home“ langas kai kuriems klientams automatiškai įsijungdavo ir anksčiau. Internete yra skundų, rašytų dar pernai, tačiau po kurio laiko buvo išleistas atnaujinimas, kuris leido išjungti šią funkciją. Ar „Skype“ komanda nepageidaujamą funkciją grąžino tyčia, ar tai tik programavimo klaida, neskelbiama.

Anksčiau „Skype“ sulaukė daug vartotojų priekaištų dėl pakartotinių programos veiklos sutrikimų (žr. susijusius straipsnius).

Šįmet kompaniją už 8,5 mlrd. JAV dolerių nusipirko technologijų milžinė „Microsoft“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius