-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18 /14:51

Socialinį tinklą One.lt nusipirko kompanija „Tipro“

Neoficialiomis 15min.lt žiniomis, lietuvišką socialinį tinklą One.lt nusipirko kompanija „Tipro“, keičiasi jo vadovai.
One.lt logotipas
One.lt logotipas / One.lt nuotr.

One.lt partneriai pirmadienį gavo el. laišką, kuriame be kita ko rašoma, kad „nuo šios savaitės One.lt priklauso kompanijai TIPRO“.

Buvęs One.lt vadovas Aldas Kirvaitis negalėjo atskleisti, už kokią sumą svetainė buvo parduota, tačiau užsiminė, kad sandoris buvo pelningas.

Pirmadienį išplatintame pranešime spaudai patvirtinama, kad lietuviško kapitalo įmonė „Tipro“ įsigijo 100 proc. socialinį tinklą One.lt valdančios bendrovės akcijų. Sandoris buvo galutinai užbaigtas penktadienį.

„Tipro“ akcininkės ir vadovės Dovilės Ramoškaitės teigimu, ši investicija yra tik vienas iš žingsnių vykdant ilgalaikę įmonės plėtros strategiją.

„Žinoma, turime aiškią viziją, kaip keisime One.lt, matome jam daug neišnaudotų galimybių. Visgi žvelgiame plačiau negu vien tik Lietuvos rinka. Šiuo metu mums priklauso sparčiai augantys portalai JAV, Slovėnijoje, Serbijoje, Kroatijoje, Makedonijoje, Ispanijoje bei kitose šalyse. Tad One.lt, turintis didelę aktyvių vartotojų bazę, bus puiki vieta išbandyti ir nušlifuoti naujas ambicingas idėjas, prieš adaptuojant jas platesniu mastu“, – pranešime spaudai cituojama D.Ramoškaitė.

Portalu One.lt kiekvieną mėnesį aktyviai naudojasi apie 700 tūkst. Lietuvos interneto vartotojų. Tyrimų bendrovės „Gemius Audience“ skelbiamais dienos auditorijos skaičiaus duomenimis, šių metų gegužę One.lt buvo antroje vietoje tarp visų lietuviškų portalų.

Nuo šiandien UAB „One.lt“ direktoriaus pareigas perėmė D.Ramoškaitė.

„Tipro“ priklauso Elvijui Gudžiūnui, Dovilei Ramoškaitei ir Pauliui Leščinskui. Įmonė šiuo metu vykdo veiklą 12 šalių. Populiariausi lietuviški „Tipro“ valdomi projektai yra Demotyvacija.lt, Lol.lt, Tarpmergaiciu.lt, Gaspadine.lt, MamosReceptai.lt, VisiReceptai.lt,  Spice.lt ir kt.

Primename, kad anksčiau šįmet tinklalapį One.lt už neskelbiamą sumą buvo nusipirkusi įmonė „Blue Ant Holdings“, kurios akcininkai – svetainę valdžiusios „Forticom“ vadovybė. Realiai šiuo sandoriu One.lt verslą įsigijo jam vadovavę specialistai. Iki sandorio One.lt priklausė Rusijos investicinei bendrovei Mail.ru, kuri lietuvišką tinklalapį valdė per Estijos bendrovę „Forticom“. Pastaroji Lietuvoje veikė tuo pačiu pavadinimu.

„Forticom“ bendrovė buvo pervadinta į „One.lt“, jai toliau vadovavo A.Kirvaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius