Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Sony“ ir „Panasonic“ kuria 300 GB talpos optinį diską

Japonų kompanijos „Sony“ ir „Panasonic“ pranešė apie bendrą projektą, kurio tikslas yra sukurti 300 GB talpos optinį diską. Į prekybą jį tikimasi išleisti iki 2015 metų pabaigos, rašo portalas „CNet“.
„Blu-ray Disk“ gamyba
„Blu-ray Disk“ gamyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujiena bus skirta IT rinkos profesionalams, pavyzdžiui, verslo organizacijoms, kurioms reikalingas patikimas ir ilgalaikis duomenų saugojimas. Inovacija gali sudominti ir kino industriją bei debesų kompiuterijos tarnybas.

Kompanijos „Panasonic“ pranešime spaudai nurodoma, kad optiniai diskai yra laiko patikrinti informacijos kaupikliai, jie atsparūs dulkėms, drėgmei ir plačiam temperatūros diapazonui. Dar vienas jų privalumas – tai suderinamumas tarp skirtingų kartų formatų, o tai leidžia gauti prieigą prie duomenų net ir tuo atveju, jei formatai jau pasikeitę.

Šiuolaikiniai „Blu-Ray“ diskai suteikia galimybę į vieną sluoksnį įrašyti 25 GB, į du sluoksnius – 50 GB duomenų. Naujos kartos žaidimų konsolės, tikėtina, padidins reikalavimus diskams, kuriuose bus įrašomi žaidimai, o ateityje populiarėjant „Ultra HD“ (4K) raiškos televizoriams tokios talpos nebeužteks ir filmams bei kitam vaizdo turiniui.

Svarstoma, kad po 2015 metų rinkoje turėtų pasirodyti diskai, kuriuose tilps 1,5 TB duomenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius