Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Steve‘as Ballmeris pripažįsta, kad „Windows Phone 7“ pardavimai yra menki

„Microsoft“ generalinis direktorius Steve‘as Ballmeris išreiškė nusivylimą dėl mažo vartotojų susidomėjimo operacine sistema išmaniesiems telefonams „Windows Phone 7“.
„Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris.
„Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes pirmaisiais metais nepardavėme tiek, kiek aš norėčiau... Nesakau, kad mes džiaugiamės esama situacija, tačiau esu labai optimistiškas dėl to, kas laukia ateityje“, – sakė S.Ballmeris.

„Windows Phone 7“ platformą naudoja dauguma didžiųjų pasaulio telefonų gamintojų, tarp jų „Samsung“ ir HTC. Abi šios kompanijos artimiausiu metu ketina išleisti įrenginius su nauja „Windows Phone 7“ versija „Mango“.

Tačiau didieji telefonų gamintojai labiau linkę investuoti į „Google“ operacinę sistemą „Android“. Ją naudojančių telefonų ir parduodama gerokai daugiau.

Patikimiausias „Microsoft“ partneris šioje rinkoje – „Nokia“, su kuria buvo pasirašyta ilgalaikė bendradarbiavimo sutartis.

„Nokia“ yra mūsų patikimiausias techninės įrangos partneris, kuris dirbs vien su „Windows Phone“. Jie neketina išleisti telefonų su „Android“, – patikino S.Ballmeris.

Tačiau „Nokia“ prarado didelę dalį telefonų rinkos, iš esmės dėl to, kad laikėsi įsikibusi į „Symbian“ operacinę sistemą. Išmaniųjų telefonų rinkai sparčiai keičiantis ir tobulėjant, kyla klausimas, ar ji sugebės atgauti buvusią šlovę naudodama ne itin populiarią „Microsoft“ platformą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius