Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Švedijos televizijoje profesionalias kameras pakeis „iPhone“ ir asmenukių lazdos

Gal išmanieji telefonai ir ne visuomet gali padaryti geriausios kokybės nuotraukas, tačiau jie puikiai tinka televizijos transliacijoms ir reportažams. Bent jau taip mano vietinė Švedijos televizija, kuri įprastines kameras pakeitė „iPhone“ telefonais.
Prie asmenukių lazdos pritvirtintas „iPhone“ telefonas
Prie asmenukių lazdos pritvirtintas „iPhone“ telefonas / Scanpix nuotr.

Televizija „Léman Bleu“ vasarą padarė reikšmingą pokytį ir žurnalistus aprūpino šeštos kartos „iPhone“ telefonais, Petapixel.com cituoja Švedijos laikraštį „Le Temps“.

„Tai yra lengvumo ir galimybių greitai reaguoti paieška, taip pat ir būdas sumažinti žinių laidos kainą“, – sakė stoties naujienų direktorius Laurentas Kelleris.

„Le Temps“ redakcija nėra pirmoji pritaikiusi tokią idėją – vienas skandinavų leidinys žurnalistus jau aprūpino „iPhone“ komplektais.

L.Kelleris aiškina, kad „iPhone“ kamerų naudojimas žurnalistams suteikia mobilumo ir leidžia iš įvairių vietų daryti tiesiogines transliacijas ir rengti reportažus.

Apmokyti žurnalistus fotografuoti telefonais 2014 m. nusprendė ir JAV TV kanalas „Fox46“, tačiau vėliau idėjos atsisakyta dėl prastos siužetų kokybės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius