Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ ir SEB keliasi į išmaniuosius telefonus

Keli didieji Lietuvos bankai šią vasarą turėtų pristatyti elektroninės bankininkystės programėles išmaniesiems telefonams.
„iPhone“
„iPhone“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Android iPhone

Šią vasarą išmaniuoju telefonu atlikti mokėjimus, peržiūrėti sąskaitų likučius ar išrašus galės telefonus su „iOS“ („iPhone“) ir „Android“ operacinėmis sistemomis turintys „Swedbank“ klientai, apie tokius planus užsimena ir SEB bankas bei kiti skolintojai, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

Populiariausia mobiliosios bankininkystės paslauga Lietuvoje šiuo metu yra trumposios žinutės, pranešančios apie į sąskaitą įplaukusius pinigus.

Mobiliosios bankininkystės galimybes išplės ir palengvins bankų kuriamos programėlės, leidžiančios naudotis paslaugomis kone vienu mygtuko ar piktogramos telefone paspaudimu.

Nors dalis Lietuvos bankų jau kurį laiką turėjo mobiliosioms naršyklėms pritaikytus tinklalapius ir elektroninės bankininkystės sistemas, programėlės yra laikomos dar patogesniu sprendimu – vartotojams nereikės naršyklėje rinkti banko adreso, užteks spustelėti paveikslėlį su banko logotipu. Be to, programėlės yra geriau pritaikytos telefonų ekranams ir „mobilumui“ – pavyzdžiui, atsižvelgdama į vartotojo buvimo vietą, mobilioji programa gali nurodyti artimiausius bankomatus ar bankų padalinius ir patogiausią maršrutą jiems pasiekti.

Lietuvos bankai kol kas nepateikia išsamesnės informacijos apie savo kuriamus produktus, tačiau minėtas funkcijas bei valiutos skaičiuokles, biržų informaciją ar net filmukus su analitikų komentarais turi „Swedbank“ ir SEB programėlės, skirtos Estijos ar Skandinavijos rinkų klientams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius