-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ ir „Telia“ susirėmė dėl interneto spartos

Lietuvos Respublikos Ryšių reguliavimo tarnybai (RRT) paskelbus naujus statistinius duomenis apie naršymo mobiliuoju internetu spartą traukiniuose, ryšio operatorius „Tele2“ džiaugiasi užėmęs lyderio poziciją. „Telia“ atšauna, kad jų internetas sparčiausias ne traukiniuose, o keliuose ir miestuose.
Mobiliojo ryšio bazinė stotis
Mobiliojo ryšio bazinė stotis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

RRT specialistai pradėjo taikyti papildomą mobiliojo interneto spartos matavimo būdą: jie tai daro važinėdami Lietuvos geležinkelių maršrutais. Jų duomenys rodo, kad vidutinė operatoriaus „Tele2“ teikiamo 4G interneto sparta yra 37,98 megabitų per sekundę. „Telia“ atsiliko 4,97 proc (36,18 Mb/s), „Bitė Lietuva“ – 38,96 proc. (27,33 Mbps).

Iki šiol RRT spartą matuodavo miestuose ir važinėdami mūsų šalies keliais. Ir šioje statistikoje nepralenkiama yra „Telia“ – jų tinkle vidutinė duomenų atsisiuntimo sparta yra 43,82 Mb/s. Palyginimui, „Tele2“ tinkle RRT specialistai nustatė vidutinę 41,47 Mb/s spartą, „Bitės“ tinkle – 36,33 Mb/s.

Kiek kitoks vaizdas išaiškėja vertinant rodiklį, kuris visuomenės dėmesį patraukia nedažnai – signalo ir triukšmo santykį. Nuo jo iš dalies priklauso ryšio patikimumas (t.y., tikimybė, kad ryšys nenutrūks) ir sparta. Pagal šį rodiklį ir miestuose, ir keliuose, ir traukiniuose pirmauja „Telia“ (13 dB keliuose ir miestuose, 10 dB traukiniuose), antra – „Bitė Lietuva“ (11 dB miestuose ir keliuose, 9 dB traukiniuose), o trečia – „Tele2“ (9 dB miestuose ir keliuose, 6dB traukiniuose).

Be to, „Telia“ giriasi, kad net ir važiuojant populiariausiais geležinkelio maršrutais (pvz., tarp Vilniaus ir Kauno) keleiviams siūloma naudotis nemokamu „Telia“ „Wi-Fi“ ryšiu, kuris ne tik užtikrina spartų ir stabilų ryšį, bet ir nebūna įskaičiuojamas į mobiliųjų duomenų sąnaudas.

Besivejančiojo pozicijoje atsidūrusio operatoriaus „Bitė Lietuva“ atstovai tvirtina, kad kaip tik šiuo metu vyksta spartus tinklo tobulinimas ir ateityje statistiniai duomenys jiems turėtų būti kur kas palankesni. Per pirmą pusmetį visose iki vienos šio operatoriaus bazinėse stotyse buvo įjungtas 4G ryšys, o šiuo metu vykdoma kelis kartus spartesnio 4,5G tinklo plėtra - numatoma, kad ateityje dėl to augs ir spartos vidurkis, nustatomas atlikus matavimus visoje Lietuvoje.

Duomenys apie mobiliojo interneto spartą, signalo stiprumą ir dinamiką Lietuvos miestuose, keliuose bei geležinkeliuose yra pateikiami RRT svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius