Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Trojan“ tipo virusas „Emotet“ gali atsinaujinti

Pastarosiomis dienomis internete plitęs kompiuterinis „Trojan“ tipo virusas „Emotet“ vėl gali atsinaujinti, rašo „Verslo žinios“.
Programišius
Programišius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Slovakijos kibernetinio saugumo sprendimų bendrovės ESET specialistų duomenimis, pastarąjį mėnesį bandymų užkrėsti apsaugą turinčius kompiuterius Lietuvoje skaičius buvo gerokai išaugęs. Šiuo metu nepageidaujamų laiškų banga jau esą yra atslūgusi.

„Prognozuojame, kad virusas vėl taps aktyvus“, – dienraščiui prognozuoja „ESET Lietuvos“ informacinių technologijų inžinierius Ramūnas Liubertas.

Lietuvoje veikiančių bankų kibernetinio saugumo specialistai sako virusą „Emotet“ žinantys. Tačiau pranešimų apie incidentus iš klientų nėra gavę.

„Esame linkę daryti prielaidą, kad viruso atakų epicentras nėra mūsų rinka. Visgi gyventojams galima priminti neatidaryti ir neaktyvuoti jokių įtartinų prie e. laiško prisegtų priedų ar dokumentų, ypač jei laiško siuntėjas yra nežinomas“, – sako „Swedbank“ informacijos saugos vadovas Tomas Beinaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius