-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje užblokuotas ir „Youtube“

Praėjus dienai po to, kai Turkijos teismas nurodė panaikinti „Twitter“ blokavimą, Turkijoje užblokutas ir „Youtube“. Socialinis tinklas blokuojamas dėl jame pasirodžiusių nutekintų Turkijos diplomatų pokalbio įrašų, praneša BBC.
„YouTube“
„YouTube“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turkijos telekomunikacijų institucija paskelbė, kad ėmėsi „administracinių priemonių“ prieš „Youtube“. Tiesa, svetainė užblokuota tik kai kuriems vartotojams, dalis jų vis dar gali pasiekti „Youtube“.

Draudimo priežastis – socialiniame tinkle patalpintas Turkijos diplomatų pokalbis, kuriame kalbama apie galimas karines operacijas Sirijoje.

Naujienų agentūra „Reuters“, kuri nagrinėjo įrašą, sakė negalinti patvirtinti jo tikrumo. Šis įrašas kol kas yra labiausiai kompromituojantis, kuris, jei nėra padirbtas, buvo užfiksuotas iš itin slapto diplomatų pokalbio.

Turkijos premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas, kurio sekmadienį laukia svarbūs vietiniai rinkimai, socialinę žiniasklaidą kaltina melagingos informacijos viešinimu ir jau anksčiau yra skelbęs, kad šalyje gali būti užblokuoti „Youtube“ ir „Facebook“.

Turkijos ryšių valdyba praeitą ketvirtadienį šalies teritorijoje blokavo prieigą prie „Twitter“, kurį valdanti bendrovė įsikūrusi Jungtinėse Amerikos Valstijose, reaguodama į Turkijos premjero nurodymą, kai opozicijos nariai tame socialiniame tinkle paskelbė telefoninių pokalbių įrašų, esą susiejančių vyriausybės vadovą su dideliu korupcijos skandalu.

Turkijos premjero sprendimas plačiai kritikuojamas Vakaruose dėl žodžio laisvės suvaržymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius