-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ kaltina „Google“ savo projektų protegavimu

Trumpųjų žinučių socialinis tinklas „Twitter“ apkaltino interneto paieškos milžinę „Google“ proteguojant savo projektus paieškos rezultatuose. Pastaroji atšauna, kad „Twitter“ pats pareikalavo pašalinti jį iš paieškos rezultatų.
„Google“ paieškos sistema
„Google“ paieškos sistema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vakar „Google“ pristatė paslaugą „Search plus Your World“ (liet. paieška plius tavo pasaulis), kuri paieškos rezultatus papildo socialinio tinklo „Google+“ turiniu (kuriuo pasidalino jūsų pažįstami), skelbia Tchland.time.com.

Panašu, kad „Twitter“ to jau seniai laukė, kadangi iškart po paslaugos pristatymo kompanija išplatino pranešimą spaudai, kuriame piktinasi tuo, jog „Google“ savo projektų turiniui paieškos rezultatuose suteikia prioritetą.

„Dažnai žmonės nori rasti daugiau informacijos apie svarbiausius pasaulio įvykius ar naujausias žinias. „Twitter“ iškilo, nes buvo svarbus naujausios informacijos šaltinis. Daugiau nei 100 mln. mūsų vartotojų išsiunčia per 250 mln. žinučių kiekvieną dieną praktiškai visomis įmanomomis temomis. Kaip jau teko nekartą įsitikinti, dažniausiai karštos naujienos pirmiausia pranešamos „Twitter“ tinkle. Taigi „Twitter“ vartotojų sąskaitos ir jų žinutės dažnai atspindi tiksliausius paieškos rezultatus. Mes esame susirūpinę, kad dėl pokyčių „Google“ paieškos sistemoje rasti tokią informaciją visiems bus gerokai sunkiau. Mes manome, kad tai pakenks žmonėms, leidėjams, naujienų agentūroms ir „Twitter“ vartotojams“, – rašoma „Twitter“ pranešime.

Netrukus „Google“ sureagavo į šį pranešimą, išplatindama trumpą komentarą, kuriame pabrėžė, kad kompanija „Twitter“ pati pareikalavo pašalinti jos turinį iš paieškos sistemos rezultatų.

„Mus nustebino „Twitter“ komentarai apie „Search plus Your World“, nes jie patys dar praeitą vasarą nusprendė neatnaujinti susitarimo su mumis (Goo.gl/chKwi). Nuo tada mes laikėmės jų „rel=nofollow“ (atributas, kuriuo svetainių administratoriai paieškos serveriams nurodo nesekti nuorodų puslapyje – aut. past.) instrukcijų“, – teigiama „Google“ pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius