-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twtter“ ir „Wikapedia“ savininkai nubausti už sukčiavimą

Interneto vartotojus apgaudinėjusių svetainių „Twtter“ ir „Wikapedia“ savininkams teisėsauga skyrė 156 tūkst. dolerių baudą, o klaidinantys domenai bus užblokuoti.
Kompiuterinė pelė
Kompiuterinė pelė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiosios Britanijos ryšių ir komunikacijų reguliavimo institucija prilygino šių tinklalapių veiklą sukčiavimui, kadangi jos kopijavo tikrąsias svetaines – Twitter.com ir Wikipedia.com – bei klaidindavo vartotojus, kurie įvesdami tikrąjį populiarių interneto svetainių adresą padarydavo klaidą, praneša Mashable.com.

Netikrų svetainių dizainas beveik nesiskyrė nuo originalų. Be to, portalų savininkai sukūrė pinigų „ištraukimo“ iš vartotojų schemą: lankytojas sužinodavo apie didelio prizo laimėjimą (paprastai būdavo minimi planšetiniai kompiuteriai „iPad“), vėliau jam buvo siūloma užpildyti anketą, kurios klausimai buvo siunčiami SMS. Kiekvienas nusiųstas atsakymas šių svetainių lankytojams kainuodavo 2,3 dolerio (apie 6 Lt).

Viena iš nukentėjusių lankytojų pranešė, kad už bandymą gauti išsvajotą „iPad“ iš jos sąskaitos buvo nuskaičiuoti 98 doleriai (255 Lt). Po daugybės skundų atitinkamos institucijos atkreipė dėmesį į šių svetainių keliamą pavojų bei priėmė sprendimą uždaryti šiuos domenus, o sukčiavimui skirtų svetainių savininkus įpareigojo sumokėti minėtą 156 tūkst. dolerių baudą bei grąžinti visus pinigus, kuriuos sumokėjo apgauti lankytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius