-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: kurios technologijos labiausiai blaško automobilių vairuotojus?

Mūsų automobiliai yra pilni naujausių technologijų, kurios padeda vairuoti. Važiuodami atbulomis ne tik žvalgomės per petį, bet ir klausomės atstumo daviklių, ekrane stebime, ką mato kameros.
„Audi“ „Lane Change Assist“ sistema
„Audi“ „Lane Change Assist“ sistema / Gamintojo nuotr.

Išvažiavę į greitkelį apskritai galime atsipalaiduoti – automobilis pats išliks tarp linijų ir neleis persirikiuoti, jei aklojoje zonoje bus kliūtis. Tai tik pora pavyzdžių, kodėl žmonės mano, kad dabar esame prastesni vairuotojai. Bet ar tai tiesa?

Technologijos ne tik padeda vairuoti ir atsipalaiduoti. Juk kiekvienas automobilis dabar turi multimedijos įrangą, kuri gali blaškyti dėmesį. Automobiliai yra kaip niekada saugūs, todėl ir dėmesio saugiam vairavimui skirti galime mažiau. Bet ar tai tikrai verčia mus prastesniais vairuotojais? Net keli JAV atlikti tyrimai rodo, kad taip.

Geras vairuotojas yra tas, kuris sutelkia dėmesį į pagrindinę savo užduotį. Tačiau Jutos universiteto tyrimas parodė, kad labiausiai blaško ne telefonas.

GPS nustatymas pareikalauja daugiau dėmesio nei susirašinėjimas žinutėmis. Laikyti telefono rankoje negalima, o štai naudotis integruota navigacijos įranga, kuri dabar yra daugelyje automobilių niekas netrukdo, nors, kaip teigia šis tyrimas, tai yra pavojingiau.

Kitas tyrimas, atliktas Mičigano universiteto mokslininkų pabrėžė, kaip žmonės pasikliauja technologijomis, nemanydami, kad ir jos gali klaidinti. Pavyzdžiui, automobilių su aklųjų zonų stebėjimo sistema vairuotojai retai kada patys pasižvalgo per petį – jei sistema neperspėja apie kliūtį, jie mano, kad jos nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius