Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ubisoft“ tyrimas parodė, kad kompiuterinių žaidimų piratavimo lygis siekia 93–95 proc.

Kompanija „Ubisoft“ atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad kiekvienai parduotai licencinei žaidimo kopijai tenka devynios piratinės. Ir nors leidėjas ne kartą buvo aršiai kritikuojamas dėl abejotinų antipiratinių priemonių, kompanija tvirtai ketina laikytis savo pozicijos.
Žaidimų pultas
Žaidimų pultas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes iš tikrųjų norime plėtoti kompiuterinių žaidimų rinką, ir nemokamus žaidimus – tai vienas iš būdų tikslui pasiekti. Maždaug 5–7 proc. žaidėjų pasiruošę mokėti už tai, kad gautų papildomų galimybių nemokamuose žaidimuose. Maždaug tiek pat žmonių perka licencinius žaidimus, tuo tarpu kiti užsiima piratavimu. Tai yra maždaug 93–95 proc. Tai praktiškai tolygu tam, kad vartotojai žaidžia nemokamai“, – pareiškė „Ubisoft“ vadovas Yvesas Guillemotas.

„Ubisoft“ planuoja iš dalies sukoncentruoti savo jėgas į sąlyginai nemokamų žaidimų sritį. Juose žaidėjai pirktų papildomus virtualius daiktus savarankiškai. Tokiu būdu, Y.Guillemoto nuomone, nemokamų žaidimų sistema atpirktų žaidimų kūrimo kaštus ir leistų toliau plėtoti žaidimų industriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius