Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vien per šiuos metus „Facebook“ jau ištrynė 5,4 mlrd. netikrų paskyrų

„Facebook“ trečiadienį pranešė šiais metais jau pašalinusi 5,4 mlrd. netikrų paskyrų, kovodama su manipuliacijomis ir dezinformacija socialinės žiniasklaidos priemonėse.
Rusiškas „Facebook“ registravimosi langas
Rusiškas „Facebook“ registravimosi langas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Patobulinome savo galimybes aptikti ir užkirsti kelią bandymams sukurti netikras paskyras, kuriomis siekiama piktnaudžiauti“, – savo naujausioje skaidrumo ataskaitoje teigė interneto milžinė.

„Mūsų skaičiavimu, naudodami aptikimo sistemas kiekvieną dieną užkertame kelią milijonams bandymų sukurti netikras paskyras“, – pažymėjo bendrovė

„Facebook“ teigia, kad netikros paskyros, kurios sukuriamos siekiant apsimesti neegzistuojančiu asmeniu ar subjektu, antrąjį ir trečiąjį šių metų ketvirčiais sudarė apie 5 proc. aktyvių socialinio tinklo naudotojų visame pasaulyje.

Socialinis tinklas daug investuoja į tai, kad galėtų aptikti ir panaikinti paskyras, skirtas nuslėpti informacijos kilmę, ypač skleidžiamos vykdant politines ar socialines kampanijas.

Išsami ataskaita taip pat parodė, kad rekordiškai padaugėjo vyriausybių institucijų prašymų pateikti naudotojų informaciją skaičius, o šioje srityje pirmauja Jungtinės Valstijos.

Bendras vyriausybių prašymų pateikti „Facebook“ naudotojų duomenis padidėjo 16 proc. iki 128 617 per pirmąjį šių metų pusmetį.

„Iš bendro skaičiaus, JAV ir toliau pateikia daugiausia prašymų. Po to rikiuojasi Indija, JK, Vokietija ir Prancūzija“, – teigiama „Facebook“ pranešime.

„Facebook“ gavo 50 741 JAV institucijų prašymų pateikti informacijos apie 82 461 paskyrą, iš kurių maždaug du trečdaliai buvo prašymai, reikalaujantys, kad socialinis tinklas nepraneštų naudotojams apie užklausas, parodė ataskaita.

„Mes visada tikriname kiekvieną institucijų prašymą gauti paskyros duomenis, kad įsitikintume, jog jis yra teisėtas“, – teigė „Facebook“ generalinio patarėjo pavaduotojas Chrisas Sonderby.

„Šios praktikos laikomės nepaisydami to, kuri vyriausybė pateikia prašymą“, – pridūrė jis.

Išsamioje skaidrumo ataskaitoje, į kurią pirmą kartą buvo įtraukta ir informacija apie socialinį tinklą „Instagram“, bendrovė taip pat pabrėžė pažangą kovojant su terorizmu, neapykanta, savižudybėmis, vaikų pornografija ir narkotikais.

„Nors džiaugiamės pasiekta pažanga, egzistuojančios technologijos nėra tobulos ir žinome, kad klaidų vis tiek gali įvykti“, – teigė „Facebook“ atstovas.

„Todėl mes ir toliau investuojame į sistemas, leidžiančias tobulinti turinio, neatitinkančio mūsų politikos, naikinimo praktikos tikslumą, kartu siekdami išsaugant turinį, aptariantį ar smerkiantį neapykantą kurstančius pasisakymus“, – pabrėžė Ch. Sonderby.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius