-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuali klaviatūra „Dryft“ leis spausdinti, padėjus rankas ant planšetės ekrano

Žmonės, kuriems tenka ilgai ir daug spausdinti, paskutiniu metu dažnai naudoja planšetinius kompiuterius. Tačiau juose esanti programinė klaviatūra šiuo atveju aparatinei neprilygsta, taigi papildomai neretai įsigyjama ir „Bluetooth“ klaviatūra.
Virtuali klaviatūra „Dryft“ leis spausdinti, padėjus rankas ant planšetės ekrano.
Virtuali klaviatūra „Dryft“ leis spausdinti, padėjus rankas ant planšetės ekrano. / „Youtube“ nuotr.
Temos: 1 Klaviatūra

Matydami šią problemą, populiarios programinės klaviatūros „Swype“ kūrėjai nusprendė, kad situaciją reikia keisti – juk jei viską paliktume taip, kaip yra, paprasčiau bus pasiimti nešiojamą kompiuterį, o ne planšetę.

VIDEO: Virtuali klaviatūra Dryft leis spausdinti, padėjus rankas ant planšetės ekrano.

Planšetinio kompiuterio ekrane rodoma klaviatūra „Dryft“ sukurta tokiu pačiu principu, kaip ir „QWERTY“, tačiau virtualūs mygtukai išdėstyti taip, kad žmogui būtų lengva į juos pataikyti būtent tais pirštais, kurie arčiausiai išdėstyti prie vieno ar kito mygtuko.

Fizinių klaviatūrų atveju pirštai jaučia, kur yra mygtukai. Virtualiose klaviatūrose to nėra. Vis tik naujoji „Dryft“ automatiškai parenka atitinkamų mygtukų vietą, atsižvelgdama į anksčiau paspaustą. Be to, „Dryft“ leidžia padėti rankas ant planšetinio kompiuterio sensorinio ekrano, o tai yra neįmanoma, naudojant kitus sprendimus.

„Dryft“ naudoja ne tik firminę programinę įrangą, tačiau ir planšetinio kompiuterio akselerometrą, kad sužinotų, ar vartotojas paspaudžią mygtuką atsitiktinai, nes netyčia užkliudė, ar specialiai. Tiesa, naujos programinės klaviatūros nepraneša, kada „Dryft“ būtų galima pamtyti serijiniuose produktuose, tad kol kas daug spausdinantys vartotojai turės pasikliauti fizine klaviatūra.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius