-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vodafone“ tapo antrąja JK bendrove pasiūliusia 5G paslaugas

Didžiosios Britanijos telekomunikacijų milžinė „Vodafone“ trečiadienį pradėjo teikti 5G paslaugas Jungtinėje Karalystėje (JK), tačiau savo klientams nepasiūlė galimybės įsigyti Kinijos technologijų milžinės „Huawei“ išmaniųjų telefonų.
„Mobile World Congress“ parodoje
„Mobile World Congress“ parodoje / 15min / Audriaus Gavėno nuotr.

Nusprendusi nepardavinėti „Huawei“ produktų, „Vodafone“ pasielgė kaip ir kita JK telekomunikacijų bendrovė EE, kuri gegužės pabaigoje pirmoji Jungtinėje Karalystėje įdiegė technologijas, užtikrinančias beveik momentinį duomenų perdavimą.

„5G pakeis mūsų gyvenimą ir tai, kaip dirbame, – trečiadienį pažymėjo „Vodafone UK“ vadovas Nickas Jefferis. – Mūsų klientai šiandien perduoda 50 proc. daugiau turinio nei praėjusiais metais, o dėl 5G technologijos duomenų paklausa tik didės.“

„Vodafone“ pradėjo teikti 5G tinklo paslaugas septyniuose JK miestuose, įskaitant Londoną ir Birmingemą, tačiau kaip ir EE, jos paslaugos nebus prieinamos išmaniuosiuose telefonuose „Huawei Mate 20 X 5G“.

Kai kuriose Vakarų rinkose „Huawei“ susiduria su kliūtimis dėl nerimo, kad Pekinas per bendrovės įrangą gali vykdyti šnipinėjimo veiklą ryšių srityje ir gauti prieigą prie ypatingos svarbos infrastruktūros, jei bendrovei bus leista dalyvauti diegiant 5G tinklus užsienio šalyse.

Kinijos bendrovė griežtai neigia tai, ką ji vadina „nepagrįstais teiginiais“ dėl grėsmės saugumui.

„Vodafone“ nenaudoja „Huawei“ įrangos savo pagrindiniame JK tinkle, tačiau naudoja „Ericsson“ ir „Huawei“ technologijų derinį radijo prieigos tinkle.

Visgi „Vodafone“ pabrėžė, kad tarp mobiliojo ryšio bokštų ir pagrindinio tinklo yra „daug“ saugumo sluoksnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius