-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Winamp“ gyvuos ir toliau – „Radionomy“ oficialiai patvirtino perkanti grotuvą

Populiarus 1990 – ųjų ir 2000 – ųjų metų grotuvas „Winamp“ gruodžio 21 d. turėjo būti uždarytas, tačiau vis dar sėkmingai veikia ir 2014 m. ir, panašu, sėkmingai veiks toliau, rašo „The Verge“.
Uždaromas „Winamp“ grotuvas
„Winamp“ grotuvas

Anksčiau AOL skelbė, kad grotuvas greičiausiai parduotas, o „Winamp“ forumo lankytojai, pamatę, kad „Winamp“ domenas buvo priskirtas radijo stočių transliavimo paslaugas teikiančiai „Radionomy“, padarė išvadas, kad ši grotuvą ir įsigijo.

„Radionomy“ oficialiai patvirtino įsigijusi grotuvą iš ankstesnės jos savininkės AOL kartu su programa „Shoutcast“.Tikslesnės sandorio detalės neįvardinamos.

„Radionomy“ buvo įkurta 2002 m. kaip nemokama radijo stočių kūrimo platforma. Ji turi apie 6 tūkst. vartotojų sukurtų radijo stočių ir apie 13 mln. unikalių klausytojų.

Bendrovė tikisi, kad jos lankytojų skaičius dėl „Winamp“ įsigijimo išaugs 5 – 10 procentų. Šįmet bendrovė ketina išleisti naujas “Winamp” programėles „iOS“ ir „Android“ vartotojams.

1999 m. „Winamp“ grotuvą iš „Nullsoft“ už 80 mln. dolerių įsigijo kompanija AOL. Nuo tada muzikos grotuvai ir programos gerokai pasikeitė, atsirado „SoundCloud“, „iTunes“, „Spotify“, tačiau „Winamp“ visuomet veikė ir pateikdavo atnaujintas versijas, o dalis žmonių naudojosi ir vis dar tebesinaudoja šiuo grotuvu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius