-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Windows 10“ pagaliau aplenkė „Windows 7“

Kai gruodžio 31 d. išmušė vidurnaktis, korporacijos „Microsoft“ vadovai ir paprasti darbuotojai taures kėlė ne tik dėl to, kad metus jų įmonė baigė pasiekusi pačios vertingiausios pasaulyje kompanijos poziciją, bet ir dėl to, kad „Net Applications“ duomenimis operacinės sistemos „Windows 10“ vartotojų kiekis asmeniniuose kompiuteriuose galų gale aplenkė „Windows 7“, rašo „The Verge“.
„Windows 10“ įrašoma automatiniu būdu
„Windows 10“ įrašoma automatiniu būdu

2018 m. gruodį „Windows 10“ dalis asmeninių kompiuterių rinkoje pasiekė 39,22 procentus. „Windows 7“ liko su 36,9 procentais vartotojų.

Svarbu pažymėti, kad šis lūžis pasiektas tik po trejų su puse metų nuo naujos operacinės sistemos išleidimo, tačiau jis parodo ne tai, kad „Windows 10“ yra prasta sistema, o tai, kad „Windows 7“ sistema buvo tokia puiki, jog vartotojai tiesiog nesiryžta jos į kažką keisti.

Pagal pradinį „Microsoft“ planą, milijardo „Windows 10“ vartotojų riba turėjo būti kirsta greičiau nei per trejus metus nuo sistemos išleidimo. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad planus teks keisti, mat tikslo teko siekti bėgant ant vienos kojos: „Windows Phone“ sistema, priskirta „Windows 10“ šeimai, iš esmės išnyko. Tad dar ir iki šiol „Windows 10“ šeimos sistemos veikia kiek daugiau nei 700 milijonuose įrenginių: staliniuose ir nešiojamuosiuose, planšetiniuose kompiuteriuose, mažame kiekyje telefonų ir „Xbox One“ žaidimų kompiuteriuose.

Nepaisant ganėtinai agresyvaus „Microsoft“ spaudimo atsinaujinti sistemą iki „Windows 10“ (įskaitant nemokamą „Windows 10“ platinimą, reklamines kampanijas ir kartais netgi senesnių sistemų naudotojams brukamus raginimus „pasitobulinti“), senesnės „Windows 7“ sistemos naudotojai buvo sunkiai pajudinami.

Reikia priminti, kad „Windows 7“ sistema jau po metų praktiškai nebeturės pasirinkimo: „Microsoft“ 2020 m. sausio 14 d. nutrauks „Windows 7“ palaikymą ir nebekurs naujinių šiai sistemai. Bet iki to laiko sistemos kūrėjai turės kažkokiu būdu įtikinti dideles verslo įmones pakratyti pinigines ir urmu atsinaujinti iki „Windows 10“, o ne sumokėti už mokamą išplėstą „Windows 7“ palaikymą. Panašių problemų „Microsoft“ turėjo ir tada, kai verslo įmonės labai nenoriai pereidinėjo nuo „Windows XP“ prie „Windows 7“ - verslininkai buvo įtikinti tada, kai „Microsoft“ faktiškai įrodė, jog kompiuterių su senesne sistema išlaikymas yra tiesiog brangesnis nei atsinaujinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius