-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žodį „email“ užsienio spauda rašys be brūkšnelio

Agentūra „Asociated Press“, atsakinga už rekomendacijų ruošimą JAV žiniasklaidos priemonėms, išleido naują savo leidinio „Stylebook“ pakeitimą, kuriame surašyti nauji nurodymai, kaip reikia vartoti tam tikrus informacinių technologijų terminus. Viena iš naujovių – oficialiai leista atsisakyti brūkšnelio termine „e-mail“ (liet. elektroninis paštas).
„Gmail“ elektroninio pašto dėžutė
„Gmail“ elektroninio pašto dėžutė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau šį žodį buvo rekomenduojama rašyti būtent su brūkšniu, motyvuojant tuo, kad reikėjo žmonėms vaizdžiai paaiškinti ir išskirti visas naujas „e“ technologijas, skelbia Mashable.com. Dabar, kai tai jau nebėra naujovė, leista atsisakyti brūkšnio, nes žodis „email“ jau tapo pakankamai žinomas žmonėms ir dažnai vartojamas.

Įdomu ir tai, kad ankstesniuose savo rekomendacijų leidiniuose „Asociated Press“ nustatė tokius dalykus, kaip žodį „website“ (liet. tinklalapis), kuris turi būti rašomas kaip vienas žodis, arba kad „e-reader“ (liet. elektroninė skaityklė) vis dar turi turėti brūkšnį, skirtingai nuo jau minėto elektroninio pašto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius