-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ tapo visų laikų brangiausia bendrove

„Apple“ akcijų kainai pirmadienį pasiekus naujas aukštumas, technologijų milžinė pasiekė naują rekordą: ji tapo vertingiausia visų laikų bendrove pasaulio istorijoje.
„Apple“ logotipas
„Apple“ logotipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienos „Apple“ akcijos vertė pirmadienį pasiekė 665,15 dolerio. Bendra bendrovės vertė – akcijos kaina padauginta iš jų skaičiaus (937,41 mln.) – užsidarius biržai pasiekė 623,52 mlrd. dolerių.

Neatsižvelgiant į infliaciją, tai yra naujas rekordas, skelbia CNN. Iki šiol jis priklausė „Microsoft“, kurios bendra vertė 1999 metų gruodžio 30 dieną buvo pasiekusi 618,9 mlrd. dolerių.

Tiesa, atsižvelgiant į infliaciją, šiandien tai būtų apie 850 mlrd. dolerių. Taigi siekti dar yra ko.

Pastaruoju metu „Apple“ akcijų kaina augo dėl gandų apie planuojamą naujo „iPhone“ išleidimą rugsėjį, tariamus ketinimus išleisti mažesnį „iPad“ planšetinį kompiuterį ir naujos kartos „Apple TV“ priedėlį televizoriui. Vien šiais metais jos akcijų kaina padidėjo 64 proc.

„Apple“ pasiekimai išties stulbina – dar 2004 metais jos bendra vertė nesiekė 10 mlrd. dolerių, o prieš trejus metus ji buvo vertinama maždaug 100 mlrd. dolerių. Tačiau nuo 2007-ųjų ši bendrovė tapo nenugalima jėga. Vien „iPhone“ verslas jai atneša daugiau pajamų nei visos „Microsoft“ pajamos. Ir net „iPad“, kuris turėjo būti jungiamoji grandis tarp „iPhone“ ir „Mac“ kompiuterių, įmonės kišenę papildė milijardais dolerių.

Nepaisant to, kai kurie analitikai teigia, kad bendrovė yra pervertinta, kadangi jos akcijų kaina auga gerokai sparčiau nei pajamos. „Apple“ akcijų vertės ir pajamų santykis yra gerokai mažesnis, nei kitų technologijų bendrovių, net tokių kaip „Facebook“, „Groupon“ ar „Zynga“, kurių akcijos smarkiai pinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius