-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauni IT talentai įvertino ekspertų pagalbą

Net ir talentingiems pradedantiems informacinių technologijų (IT) specialistams trūksta praktikoje būtinų gebėjimų ir įgūdžių, o kasdienis darbas IT bendrovėje yra iššūkis. Tuo įsitikino spalį vykusios programos „Mėnuo su IT“ dalyviai-studentai.
Žmogus dirba su kompiuteriu
Žmogus dirba su kompiuteriu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinės IT paslaugų bendrovės „Tieto Lietuva“ organizuojamos tobulėjimo programos metu jiems teko įgyvendinti mokomąjį projektą, semtis patirties iš ekspertų ir įsigilinti į IT srities darbo specifiką.

„Lyginant mano dabartines žinias su tomis, kurias turėjau prieš dalyvaudamas programoje – temokėjau gal 10–20 proc. to, ką gebu dabar“, – savo patirtimi dalinasi programos dalyvis Marius.

Pasak „Mėnuo su IT“ programos sumanytojo, bendrovės „Tieto Lietuva“ grupės vadovo Dainiaus Lingos, jauni specialistai turi teorinių žinių, tačiau jiems sunku jas pritaikyti, suvokti, kaip vyksta kasdienis darbas, spręsti iškilusias problemas. „Pavyzdžiui, daugelis studentų kaip naują, programoje įgytą, patirtį įvardino komandinį darbą. Universitete net ir gaudami grupines užduotis, paprastai studentai jas atlieka po vieną ir tiesiog apjungia atskiras dalis. Praktikoje tenka iš tiesų dirbti kartu, diskutuoti, susidurti su skirtingomis nuomonėmis, argumentuoti, rasti bendrą ir geriausią sprendimą – tai yra iššūkis jauniems specialistams“, – pasakoja D.Linga.

Programos „Mėnuo su IT“ dalyviai dirbdami pagal „Agile“ metodologiją kūrė „Java“ technologijomis paremtą sprendimą. Vadovaujami patyrusių „Scrum“ meistrų jie turėjo galimybę išbandyti „Scrum“ metodikos principus, ribinio programavimo praktikas. Programos dalyviai panaudojo praktikoje dažniausiai taikomas technologijas, tokias kaip „JPA2“, „Hibernate“, „Wicket“, „SOAP“; išbandė nuolatinės integracijos programavimo principus ir įrankius. Be to, seminaruose apie lyderystę, argumentaciją, idėjų generavimą studentai tobulino bendrąsias kompetencijas.

„Tieto Lietuva“ specialistai dalinosi ne tik praktiniais patarimais, bet ir asmeninėmis įžvalgomis apie tai, kas svarbiausia siekiant sėkmingos karjeros IT sektoriuje.

„Labai patiko dirbti „Scrum‘u“ ir nuo šiol dirbsiu tik taip. Patiko ir „Tieto“ darbuotojų bendravimas, jautėsi, jog jie susidomėję tuo, ką mes darome ir kaip mums sekasi, – pasakoja programos dalyvis Justas. – Gavau labai daug patirties, susipažinau su daug skirtingų ir įdomių žmonių. Net tada, kai atrodė, kad visai nesiseka, laikas buvo prasmingas. Dabar noriu išmokti dar daugiau – programa įkvėpė smalsumo.“

Programoje dalyvavo aštuoni studentai, atrinkti iš pusšimčio kandidatų. Daugeliui jų pasiūlyta prisijungti prie „Tieto Lietuva“ komandos. Pasak programos organizatorių, ją įgyvendinti planuojama ir kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius