Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV prezidentas atšaukė draudimą prekiauti „Apple“ įrenginiais

JAV prezidentas Barackas Obama atšaukė šios šalies Tarptautinės prekybos komisijos (ITC) nuosprendį, pagal kurį Amerikoje būtų uždrausta prekiauti kai kuriais „Apple“ mobiliaisiais įrenginiais.
„Apple“
„Apple“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Draudimas turėjo įsigalioti šį pirmadienį, o minėto verdikto priežastis buvo kompanijos „Samsung“ patentų pažeidimai.

Remiantis JAV teisės aktais, šalies prezidentas turi 60 dienų atšaukti nuosprendį, tačiau prieštarauti ITC verdiktams JAV prezidentai nedrįso nuo pat 1987 metų. Vis tik tai nesutrukdė B.Obamai vetuoti ITC nuosprendį, praneša portalas „CNet“.

Toks sprendimas buvo motyvuotas paprastai – „galimas negatyvus poveikis JAV konkurencingumui ir vartotojų interesams“. Kartu JAV prezidentas atkreipė dėmesį į faktą, kad būtina peržiūrėti bazinių patentų naudojimą ir jų licencijavimą. Anot prezidento, jie turėtų skatinti inovacijas ir ekonominį progresą.

Žinoma, komentarai iš kovojančių pusių į tokį veto buvo absoliučiai priešingi. Kompanija „Samsung“ išreiškė susirūpinimą JAV valdžios priimtu sprendimu, o „Apple“ atstovai tokiam sprendimui visokeriopai pritarė.

Priminsime, kad minėtoje byloje tarp amerikiečių ir korėjiečių korporacijų kalbama apie bevielio ryšio standarto 3G patentus, kurie, anot „Samsung“, neteisėtai naudojami telefonuose „iPhone“ ir planšetiniuose kompiuteriuose „iPad“. Jei draudimas būtų įsigaliojęs, JAV būtų uždrausta prekiauti telefonais „iPhone 4“, „iPhone 3GS“, planšetėmis „iPad 3G“ ir „iPad 2 3G“. Dalis šių įrenginių vis dar yra prekyboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius