-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisti turimą mobiliojo ryšio operatorių svarsto trečdalis Baltijos šalių gyventojų

„GfK Custom Research Baltic“ trijose Baltijos šalyse atliktas tyrimas parodė, kad telekomunikacijų sektoriaus reputacija Baltijos šalyse vertinama teigiamai. Trečdalis apklausoje sudalyvavusių respondentų per pastaruosius metus svarstė keisti turimą mobiliojo ryšio operatorių, tačiau iš tikrųjų jį pakeitė apie 15 proc. apklaustųjų.
Pasibaigus daugiau nei pusmetį trukusioms deryboms nuspręsta, kad vykdant mobiliojo ryšio viešuosius pirkimus per Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) sistemą pagrindiniu kriterijumi liks kaina.
Mobilusis ryšys / BFL nuotr.

Rinkos tyrimų bendrovė „GfK CR Baltic“ trijose Baltijos šalyse rugpjūčio mėn. atliko tyrimą internetu apie telekomunikacijų sektoriaus reputacijos vertinimą.

Tyrimo rezultatai parodė, kad telekomunikacijų sektoriaus Baltijos šalyse reputacija vertinama gerai. Trečdalis respondentų visose šalyse mano, kad telekomunikacijų sektoriaus reputacija yra nepriekaištinga.

Telekomunikacijų sektoriaus reputaciją aukščiausiai įvertino respondentai Estijoje – vertinimo balų vidurkis šioje šalyje yra 5,2 balai iš 7, Lietuvoje – 5,1, Latvijoje – 5,0 balai.

Neigiamai telekomunikacijų sektoriaus reputaciją daugiausia įvertinusių buvo tarp: Lietuvos respondentų – 14 proc., Latvijoje ir Estijoje – dešimtadalis.

Apklaustųjų teirautasi, ar per paskutiniuosius 12 mėn. jie svarstė keisti mobiliojo ryšio operatorių. Daugiausia svarsčiusiųjų jį keisti buvo tarp Estijos respondentų – 38 proc. Tačiau tik 15 proc. visų respondentų šioje šalyje iš tikrųjų pakeitė mobiliojo ryšio operatorių per paskutinius metus.

Lietuvoje ir Latvijoje svarsčiusiųjų keisti mobiliojo ryšio operatorių per paskutiniuosius 12 mėn. procentas panašus. Lietuvoje tokių respondentų – 34 proc., o tik 17 proc. jį pakeitė iš tikrųjų, Latvijoje 31 proc. svarstė keisti mobiliojo ryšio operatorių, o iš tikrųjų pakeitė 15 proc. Apskritai visose šalyse trečdalis svarsčiusiųjų visgi savo nuomonės nekeitė ir operatorių pakeitė. Keisti mobiliojo ryšio operatorių dažniau svarstė vyrai nei moterys, taip pat iš tikrųjų jį pakeitusiųjų daugiau vyrų.

Internetinė apklausa atlikta rugpjūčio mėn., jos metu apklausti 872 18–65 m. amžiaus respondentai Lietuvoje, 1006 respondentai Latvijoje ir 1022 respondentai Estijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius