-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki patarimai, kaip persikelti į virtualų debesį

Pastaraisiais metais kompanijos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje susiduria su modernėjimo problema. Į rinką ateinančios naujos technologijos verčia kompanijų vadovus svarstyti: ar stačia galva nerti į šiuolaikiškumo liūną, ar visgi laikytis senamadiškų tradicijų ir klientus vilioti seniai patikrintais būdais.
Žmonės dirba su kompiuteriais
Žmonės dirba su kompiuteriais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viena pagrindinių modernizavimosi dilemų kompanijoms yra bene inovatyviausia šiandieninė technologija – debesų kompiuterija.

Atsakyti į klausimą, ar lengvas yra migravimas į debesis, išties sunku. Bene didžiausia to priežastis – žmonės nemėgsta didelių permainų, todėl dažnai jas vertina neigiamai. Kaip supratote, šie žmonės yra kompanijos darbuotojai, o jų darbo rezultatai priklauso nuo naudojamų priemonių. Todėl ypač svarbu migravimą į debesis atlikti nuosekliai, laikantis tam tikrų taisyklių.

Pateikiame penkis paprastus, tačiau optimalų kėlimąsi į debesis užtikrinančius, patarimus.

  1. Išanalizuokite jūsų naudojamą sistemą. Patikrinkite jūsų kompanijoje naudojamos IT sistemos apsaugą, įvertinkite, kokie sistemos bruožai yra pasiteisinę, o kurie – visiškai nenaudingi. Išsiaiškinkite, kokie dalykai, anot darbuotojų, gali jų darbą daryti efektyvesniu. Visa tai jums padės naują debesų sistemą sukurti ir optimizuoti taip, kad pradėję ja naudotis darbuotojai „po ranka“ turės jiems reikalingiausius sistemos įrankius.
  2. Migruokite palaipsniui. Naują virtualią darbo aplinką darbuotojai turi įsisavinti kuo geriau, kad vėliau galėtų efektyviau dirbti. Todėl svarbu juos išsamiai ir nuosekliai susipažindinti su visomis naujos sistemos sritimis. Persikėlimas vienu metu gali sutrikdyti darbuotojus ir pridaryti nenumatytų problemų.
  3. Sudarykite testuotojų komandą. Išrinkite geriausius kandidatus bandomosios sistemos komandai. Šie žmonės turėtų žinoti įvairias kompanijos komunikacijos terpes, išmanyti šiuolaikines technologijas, nes tik taip jie kompetentingai galės išskirti ir jums pateikti geriausias bei blogiausias naujos sistemos dalis, kurias reikia tobulinti. Debesų kompiuterijos paslaugų palaikymu ir tobulinimu įprastai užsiima paslaugų teikėjas arba kompanijos techninis administratorius.
  4. Bendraukite. Žmonės nemėgsta siurprizų, nebent tuos, kurie maloniai pakeičia jų kasdieninę rutiną. Supažindinkite visus darbuotojus su artėjančiu migravimu į virtualų debesį, kad jie būtų pasiruošę pokyčiams, kai šie ateis. Be to, svarbu pranešti, kada ir kur vyks naujos sistemos apmokymai.
  5. Turėkite veiksmų planą. Ypač svarbu vykstant migravimo procesui būti pasiruošus visiems galimiems variantams. Visi jūsų kompanijos aplinkos žmonės turi žinoti savo užduotis ir tai, kaip nuosekliai perkelti savo darbą į naują sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius