-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi tėčiai virtualioje erdvėje

Tėvo dienos proga nusprendėme pažvelgti į tai, kaip atskiri žaidimai traktuoja tėvo rolę bei kokie žaidimai mums padovanojo geriausius tėčius. Per daugybę metų tėvo figūra žaidimuose buvo naudojama įvairioms reikmėms – jie tapo puikiais žaidimų pasaulių didvyriais, kompiuterio valdomais personažais, nuolat siūlančiais pagalbą ir patarimus žaidėjui, arba puikia motyvacija vykdyti žaidimo skiriamas užduotis ir savotišku žaidimų siužeto varikliu.
Žaidimo „The Last of Us“ kadras
Žaidimo „The Last of Us“ kadras / Playstation.com iliustr.

Panašiai kaip ir mamos, tėvo personažai įvairiuose žaidimuose dažniausiai miršta pačioje žaidimo pradžioje, siekiant įkvėpti žaidėjo valdomą herojų palikti namus ir atsikeršyti už patirtą tragediją. Daugybę žaidimų sėkmingai naudoja šią žaidimų pasaulio klišę, tačiau kai kuriuose nuotykiuose tėčiai lieka gyvi ir atlieka savotišką siužeto variklio rolę. Pavyzdžiui „Fallout 3“ žaidimas turėjo unikalią tėvo figūrą, kuri tapo pagrindine priežastimi žaisti žaidimą. Pagrindinio veikėjo tėvas Džeimsas palieka žaidėją atominėje slėptuvėje ir neaiškiais tikslais išvyksta į nuniokotą planetos paviršių. Ilgainiui žaidėjas taip pat turi palikti slėptuvę ir surasti pradingusį tėvą.

Tėvas žaidimuose taip pat gali būti vaizduojamas ir kaip šalutinis veikėjas. Jis atlieka savotišką žaidėjo mokytojo funkciją ir sukuria itin stiprų emocinį ryšį, kuris puikiai papildo bendrą žaidimo atmosferą. Puikius tokio tipo tėvus padovanojo „Half Life 2“ bei „Uncharted“ serijos žaidimai, sukūrę tokius veikėjus, kaip Eli Vance („Half Life 2“) ir Victoras Sullivanas („Uncharted“).

„Uncharted“ pavyzdys taip pat iliustruoja ir tai, kad tėvo figūra žaidimuose nebūtinai turi būti susijusi biologiniais ryšiais. Galime prisiminti tokius žaidimus, kaip „The Last of Us“ ar „The Walking Dead“, kuriuose abiejų žaidimų veikėjai rūpinasi ne savo vaikais. Tačiau abiejų žaidimų eigoje tarp personažų užsimezga stiprus tėvo ir dukters ryšys, leidžiantis sukurti netikėtas ir emocingas žaidimų pabaigas.

VIDEO: Žaidimų tėtušiai - Naujienos / ’18 / 06.01

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius