Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jungtinės Lietuvos žaidimų industrijos pajėgos dalyvaus „Digital Dragons“ renginyje

Gegužės 21-22 dienomis Krokuvoje įvyks jau daugelį metų vykstantis „Digital Dragons“ renginys. Jį drąsiai galime vadinti vienu didžiausių ir svarbiausių žaidimų industrijos renginių vidurio Europoje, nes jame kasmet apsilanko daugiau nei 1500 verslo atstovų, beveik 500 žaidimų kūrėjų studijų, o pranešimus skaito virš 100 pasaulinio garso pranešėjų.
„Digital Dragons“ renginys
„Digital Dragons“ renginys / Renginio organizatorių nuotr.

Nors renginys vyksta santykinai netoli nuo Lietuvos, iki šiol šioje Lenkijoje vykstančioje konferencijoje lietuviai dalyvaudavo tik kaip paprasti lankytojai. Tai pasikeis šiemet, nes Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija, kartu su kitais Lietuvoje įsikūrusiais žaidimų verslais šiemet įkurdins savo „Digital Dragons“ stendą ir konferecnijos svečius supažindins su Lietuvos žaidimų industrija.

Lietuvai šiame renginyje atstovaus „SneakyBox“, „Tag of Joy“, „Rusty Oak Games“ bei „SnoutUp“ žaidimų kūrėjų studijos. Prie jų taip pat prisijungs didžiausio žaidimų kultūros renginio Baltijos šalyse „GameOn“ organizatoriai, Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos atstovai ir „blockchain“ technologija pagrįsto žaidimų startuolio „RAWG“ atstovai.

Lietuvos delegacijos ir Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos valdybos narys Šarūnas Mackonis teigė, kad lietuvių dalyvavimas „Digital Dragons“ renginyje kartu yra išties reikšmingas žingsnis siekiant populiarinti Lietuvos žaidimų industriją.

„Tarptautinėse parodose, į kurias suvažiuoja tūkstančiai užsienio kompanijų atstovų, mažai komandai yra sunku išsiskirti ir patraukti kitų dėmesį. Vis tik susivienijęs lietuviškas frontas gali nuveikti išties daug. Taip parodysime, kad mūsų žaidimų industrija ne tik vieninga, tačiau ir be galo įvairi“, – pasakojo Š.Mackonis.

Verta paminėti ir tai, kad Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija vis dar priima Lietuvos žaidimų studijų paraiškas prisijungti prie delegacijos „Digital Dragons“ renginyje. Pasak jų, kūrėjams bus suteikta nemokama vieta stende ir bilietas į renginį. Tai puiki proga parodyti savo kuriamus žaidimus leidėjams bei susirasti partnerių ar užsakovų ateities projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius