Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl LNK retransliacijų per 15min.tv

Mieli 15min.tv žiūrovai, Rugsėjo 10 d. iš dalies uždarome pirmosios Lietuvoje nemokamos internetinės televizijos erdvę – neberetransliuosime LNK, TV1, „Info TV“ ir „Liuks!“ programų.
15min-tv-160x120px-RGB
15min-tv-logo580px

Vilniaus miesto I apylinkės teismo 2010 m. rugsėjo 2 d. nutartimi esame įpareigoti nutraukti šių programų retransliaciją interneto portale www.15min.lt.

Teismo nutartis buvo priimta LNK kanalą valdančiai UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ kreipusis į teismą dėl to, kad neva UAB „B2B Group“ pažeidžia LNK teises, retransliuodama LNK kanalus be kanalo savininko sutikimo. Pažymime, kad kitų transliuotojų reikalavimai sustabdyti retransliacijas teismo buvo atmesti.

UAB „B2B Group“, kuri retransliuoja šias ir kitas – iš viso 12 nacionalinių televizijų programų, savo veiklą vykdo pagal Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) š.m. gegužės 26 d. išduotą licenciją. Be to, Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo 33 str. nustato, kad „televizijos programų retransliuotojai privalo retransliuoti vieną LRT televizijos programą ir visas nekoduotas Lietuvos nacionalinio masto transliuotojų antžeminės televizijos programas“.

Tokiu įpareigojimu siekiama užtikrinti kuo didesnį lietuviškų kanalų prieinamumą visuomenei, todėl tai įpareigoja nacionalinių programų transliuotojus leisti retransliuoti visas privalomas programas be atskiro teisių įsigijimo. Gerai žinodami šias įstatymų nuostatas, transliuotojai tikisi, kad Seimui pateikti įstatymų pakeitimai, panaikinantys šiuos įpareigojimus, bus kuo greičiau priimti.

Tai leistų transliuotojams riboti retransliuotojų veiklą ir gauti iš to papildomą komercinę naudą. Kol įstatymai nėra pakeisti, transliuotojai stengiasi sustabdyti retransliavimą įvairiais teisminiais procesais.

UAB „B2B Group“ sieks apginti įstatymų įtvirtintą žiūrovų teisę į kuo didesnę prieigą prie lietuviškų televizijos programų ir artimiausiu metu apskųs Vilniaus miesto I apylinkės teismo 2010 m. rugsėjo 2 d. nutartį. Tikimės, kad skundas bus patenkintas ir LNK televizijos retransliacijos bus atnaujintos.

Šiuo metu Jūsų – 15min.tv žiūrovų yra daugiau kaip 40 000. Matydami tokį didelį susidomėjimą šiuo projektu, sieksime ir toliau rodyti Jums nemokamą televiziją internete bei informuosime apie visus su tuo susijusius procesus.

Dėkojame už palaikymą!
UAB „B2B Group“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius