Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 18

Vokelių herojė prisiteisė 85 tūkst. litų

Krekenavietė Dalia Budrevičienė, prabilusi apie vokeliuose mokamas algas, iš UAB Krekenavos agrofirmos prisiteisė 85 tūkst. litų kompensaciją už patirtą moralinę žalą. Tokį verdiktą šiandien paskelbė Panevėžio apygardos teismas. Krekenavos agrofirma jį gali apskųsti per 30 dienų.
Dalia Budrevičienė
Dalia Budrevičienė / „Panevėžio balso“ nuotr.

„Tikėjau, kad ekspertų išvados man bus palankios, nes mano sąžinė švari ir dabar tikiu teisingu teismo sprendimu. Kad ir kokia būtų pinigų suma, mano sveikatos ji nesugrąžins“, – sakė D.Budrevičienė.

Prieš dvejus metus atleista iš darbo krekenavietė bijojo išeiti į gatvę, nusipirkti maisto parduotuvėje. Atrodė, kad visi tik šnibždasi ir rodo į ją pirštais. Palaikymo ji teigė nesulaukusi nei iš buvusių bendradarbių, nei iš kaimynų. Labiausia ją palaiko artimieji. „Tik piktos žmonių kalbos labai žeidė ir tebeskaudina jauniausią, dar tebesimokančią dukrą“, – teigia moteris.

Iš pradžių drąsiu poelgiu domėjęsi šalies politikai pamažu atšalo. Dar vasarą ką tik po eilinės operacijos iš ligoninės grįžusiai D.Budrevičienei paskambino Tėvynės sąjungos atstovas Jurgis Razma ir tarsi juokais paklausė, ar ši neketina sukti į politiką. „Nereikia man jokių politikų. Tik noriu,  kad triumfuotų tiesa“, – sakė D.Budrevičienė.

Jau seniau sirgusi tulžies pūslės akmenlige, po teismų moteris pasijuto dar blogiau. Prasidėjo priepuoliai, teko gultis į ligoninę. Medikai nustatė pankreatitą. Santariškėse moteriai atliktos 8 operacijos. „Du mėnesius išgulėjau komos būsenos. Buvo dirbtinai ventiliuojami plaučiai. Nuo to išsivystė trachektomija ir dabar vaikštau su vamzdeliu gerklėje. Per dieną du kartus tenka jį siurbti ir valyti. Jei to nedaryčiau – uždusčiau“, – atviravo D.Budrevičienė.

Medikai pripažino moterį netekusią 80 procentų darbinigumo. Jai mokama 670 litų pašalpa, kurios didžioji dalis išeina vaistams.

Šių metų pradžioje Apygardos teisme pradėta nagrinėti civilinė byla, kurioje D.Budrevičienė pateikė pusės milijono litų ieškinį Krekenavos agrofirmai.

Atsakovai, Krekenavos agrofirma, pareikalavo D.Budrevičienei skirti teismo ekspertizę, nes nesutiko, jog moters sveikata pablogėjo nuo teismų ir patirto streso. Krekenavos agrofirmos advokatams rūpėjo išsiaiškinti, kokiomis ligomis yra sirgusi ieškovė, kokios jų priežastys. Byloje liudiję moters pažįstami manė, kad ji galėjo susirgti ne nuo streso, o nuo alkoholio.

Tačiau Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos instituto ekspertai ištyrė D.Budrevičienės ligos istoriją ir nustatė, kad sveikatai turėjo įtakos vokelių skandalas ir teismų maratonas.

Beje, vasaros pabaigoje apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu Krekenavos agrofirmą ir buvusį jos generalinį direktorių Anicetą Daukšą pripažino kaltais dėl neteisėtai mokėto darbo užmokesčio. Jiems paskirtos piniginės baudos: Krekenavos agrofirmai – 43 750 litų, buvusiam firmos generaliniam direktoriui – 6 tūkstančiai litų. Krekenavos agrofirmai taip pat teko sumokėti apie 190 tūkstančių litų pagal bylos duomenis priskaičiuotų mokesčių valstybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius