Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane sudužo keleivinis lėktuvas (video, nuotraukos, atnaujinta 13.50 val.)

Šiaurinėje Irano dalyje, Kazvino provincijoje, trečiadienį ryte nukrito keleivinis lėktuvas, manoma, kad žuvo visi juo skridę žmonės.
Irane sudužusio lėktuvo nuolaužos
Irane sudužusio lėktuvo nuolažos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad nukrito lėktuvas „Tupolev“. Pirminiais duomenimis, juo skrido apie 150 žmonių. Lėktuvas skrido iš Irano sostinės Teherano į Armėnijos sostinę Jerevaną.


Žiūrėti Lėktuvo katastrofa Irane didesniame žemėlapyje

Pasak Kazvino provincijos ekstremalių situacijų centro direktoriaus Hosseino Bahzadpouro, nukritęs lėktuvas buvo visiškai suniokotas, jis visas skendėjo liepsnose. Anot jo, per aviakatastrofą žuvo visi keleiviai. Nelaimės priežastys nenurodomos.

Pranešama, kad sudužęs lėktuvas priklauso „Caspian Airlines“. Orlaivis sudužo netoli Janatabado kaimo, maždaug 120 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Teherano.

„Caspian Airlines“ yra bendra Rusijos ir Irano oro linijų kompanija, įkurta 1993 metais. Ši kompanija daugiausia naudoja Rusijoje pagamintus orlaivius.

Papildyta 12.43 val.: Patikslinta, kad lėktuvu skrido 169 žmonės. „Lėktuvu, kuris sudužo, skrido 153 keleiviai ir 16 įgulos narių“, – naujienų tarnybai ISNA sakė nenurodytas šaltinis. Lėktuvas nukrito 11.33 val. vietos (9.33 val. Lietuvos) laiku.

Orlaivis nukrito praėjus 16 minučių po pakilimo iš sostinės Imam Khomeini tarptautinio oro uosto.

Papildyta 12.54 val. Kaip pranešė BBC televizija, lėktuvas prieš nukrisdamas subyrėjo į dalis. Nors kol kas nenurodomos šios tragedijos priežastys, BBC cituoja Irano pareigūnus, kurie teigia, jog nelaimė galėjo nutikti dėl ne itin aukštos lėktuvo kokybės. Iranas taip pat apkaltino tarptautinę bendruomenę taikant sankcijas, dėl kurių ši šalis negali įsigyti kokybiškesnių lėktuvų.

Papildyta 13.14 val. Valstybinės Irano televizijos transliuojamuose vaizduose iš įvykio vietos matomos lėktuvo nuolaužos, taip pat žmonių kūnai. Lėktuvas sudužo laukuose, įvykio vietoje matyti policijos pareigūnai bei pro šalį važiavę žmonės. Pranešama, kad dauguma lėktuvo keleivių buvo armėnai ir gruzinai.

„Lėktuvo detalės paplito maždaug 200 kvadratinių metrų plote, – sakė ugniagesių departamento atstovas. – Nukritęs lėktuvas sprogo ir žemėje paliko maždaug 10 metrų gylio kraterį. Mes negalėjome niekuo padėti. Mes bandėme užgesinti gaisrą kaip galima greičiau.“

Provincijos atstovas Sirousas Saberi teigė, kad lėktuvas sudužo dėl techninio gedimo. Anot jo, pilotai bandė nutupdyti orlaivį avariniu būdu. „Deja, lėktuvas užsidegė ore ir sudužo. Ant žemės matyti daug mažų detalių“, – sakė S.Saberi.

Papildyta 13.50 val. Pranešama, kad sudužusiame laineryje buvo 26 asmenys armėniškomis pavardėmis. Taipogi skelbiama, jog šiuo reisu, kuris, anot naujienų agentūros newsru.com, buvo papildomas, skrido ir Gruzijos diplomatinės atstovybės darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius