-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 22

A.Kubilius: atominę elektrinę Lietuvoje pastatyti realu 2018-2019 metais

Naują atominę elektrinę pastatyti Lietuvoje realu 2018-2019 metais, šeštadienį pareiškė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Per spaudos konferenciją Nidoje, kurioje taip pat dalyvavo Lietuvoje viešintys Latvijos ir Estijos premjerai Valdis Dombrovskis ir Andrusas Ansipas, A.Kubilius sakė, kad naujos jėgainės verslo planas turėtų būti žinomas šių metų pabaigoje, o kitąmet turėtų prasidėti „visi realūs darbai.“

„Mes konsultantams esame iškėlę tas pačias datas, ir jos kol kas lieka kaip realios datos– 2018-2019 metai“, – sakė A.Kubilius.

„Su „N M Rothschild & Sons“ kompanija esame sutarę, kad rugsėjo mėnesį jie pateikia visiems kaimynams pirmuosius verslo plano projekto esminius elementus, o gruodžio mėnesį turėsime ir visą planą. Turėdami planą ieškome strateginio investuotojo kartu, ir prasideda visi realūs darbai jau kitais metais“, – sakė A.Kubilius.

Anot premjero, „kol kas skaičiai rodo, kad atominė elektrinė yra reikalinga, ją apsimoka statyti ir dėl to nėra jokių abejonių.“

 Latvijos premjeras V.Dombrovskis gegužės mėnesį buvo pareiškęs, kad naujoji atominė elektrinė Lietuvoje bus pastatyta anksčiausiai 2025 metais.

A.Kubilius šeštadienį taip pat pakartojo, kad planai likviduoti nacionaliniu investuotoju pavadintą energetikos bendrovę LEO LT „nėra tai, kas turėtų kaip nors stabdyti atominės elektrinės statybos planus.“

Suinteresuotumą naujos atominės elektrinės Lietuvoje projektu šeštadienį patvirtino ir Latvijos bei Estijos premjerai. „Norėtume judėti su šiuo projektu. Neturime laiko. Tikimės, kad rasime strateginį investuotoją ir galėsime judėti sparčiau“, – sakė Estijos premjeras A.Ansipas.

V.Dombrovskis sakė, kad Latvija „laukia naujos analizės ir galbūt naujų pasiūlymų.“

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė liepos pabaigoje buvo sakiusi, kad dėl naujos atominės elektrinės būtini skaičiavimai.

„Ar Lietuva liks atomine energetine šalimi, priklausys nuo strategijos peržiūrėjimo ir paskaičiavimo, į ką geriau investuoti“, – per pirmąją spaudos konferenciją liepos 30 dieną sakė D.Grybauskaitė.

Vykdant Lietuvos įsipareigojimus Europos Sąjungai dabar veikianti Ignalinos atominė elektrinė bus visiškai sustabdyta šių metų pabaigoje. Lietuva baiminasi, kad po to šalis taps visiškai priklausoma nuo energetikos resursų iš Rusijos, kuri energetiką esą dažnai naudoja politiniais tikslais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius